måndag 19 oktober 2009

Booties

Sötast just nu! Trots små skönhetsfel så är de bedårande, bilden gör dem inte rättvisa.


Små booties stickade i Drops alpacka på stickor 2,5. Roligt och enkelt och smått beroendeframkallande. Modigt av mig vore att prova att göra de sömlösa som garntrollet precis gjort. Den som lever får se!

onsdag 14 oktober 2009

Klar till far

Så mycket hjälp blev det inte. Kanske litade ni mer än jag till min egen kompetens. Mössan är iallafall klar och färdigminskad. Jag gjorde lite på känn, och använde mig av det tips jag fått: minska först vartannat och sen varje varv! Lätt som en plätt, det blev finfint. Jag kan nog mer än jag tror. Men är fortfarande nervös för att freestyla för mycket i stickning. Men jag lär mig!

torsdag 8 oktober 2009

Jag vill ha hjälp!

Hej stickvärlden!

Lite hjälp vore på sin plats. Jag stickar en mössa (herr) i Drops merino, stickor 4 med 4*4 ribb. Nu är frågan. Hur gör man en snygg ihoptagning på en sån mössa? Den ska absolut inte bli toppig, utan rund och fin? Har någon nåt tips?

söndag 4 oktober 2009

Yes it's pretty

Nu är mönsterlänken uppdaterad så att alla kan nå den!

Här har det stickats och från stickorna har det kommit den mest bedårande lilla klänning!

Någon gång före jul, när mina stickkunskaper sträckte sig till räta maskor, då satt jag och surfade på ravelry och såg den här lilla skapelsen. Ååh, tänkte jag, den som ändå kunde sticka! Och här är den, Annas version av Little sisters dress:


Garn: Drops alpacka från garnbytet på stickcaféet.
Garnåtång: Cirkus 50 gram
Stickor: 3 + 40 cm rundsticka 3
Storlek: Ja, enligt mönstret 3 månader, men snarare nyfödd

Klänningen är stickad uppifrån och ner och är helt sömlös. Jag älskar den enkla effekten av omväxlande räta och aviga varv.


De första knapparna jag köpte slarvades bort bland alla mina små påsar. Tur var väl det, för i nästa butik fanns de sötaste!

Rolig, snabbstickad och söt! Hoppas på att få se fler versioner av småsysterklänningar på era bloggar!