lördag 13 juni 2009

Tantkoftan och FLSfunderingar

Även om jag inte bloggat om det tidigare så är jag självklart med och stickar Tant Koftas KAL! Kortet är taget förra måndagen, nu har jag stickat minst 15 cm på oket. Roligt är vad det är! Mer detaljer kommer senare...


Kan inte låta bli att tänka på framtida projekt. Kanske en FLS. Men jag sett så många förbannelser över denna tröja på nätet. Ni som vet: Vad ska man tänka på? Garnförslag?


7 kommentarer:

SF sa...

Jag håller precis på att avsluta en till dottern där jag valt ett tunnare garn för att den skulle bli mindre. Jag har inte haft några problem med mönstret utan det har varit en jätterolig stickning. Jag skall göra en till mig själv också och då skall jag göra den i Eco Cotton från Debbie Bliss. Skall bli spännande att se hur den blir i bomullsgarn.

miastick sa...

Fls är en rolig och enkel stickning! Jag har gjort två i t'ika, en i safran och gör nu en i silkealpaca. Jag gör min lite annorlunda än mönstret, tycker inte om hålvarvet utan gör osynliga ökningar tex. Annars är mitt råd att prova ofta, precis som du säkert gör med koftan. Då behöver du inte bli besviken!

Dödergök sa...

Mitt råd angående FLS är att kolla storleken noga.
Om du har xs eller s i vanliga fall är det nog bara att tuta och köra men de större storlekarna är vääääldigt stora. Jag älskar min FLS men det krävdes många om starter för att jag skulle bli nöjd.

Ulrica sa...

Nu finns din bild på min hemsida, bara att snatta!

Emmas dagar sa...

Jag är också sugen på FLS-koftan men blir tveksam av "allas förbannelser". Men jag ska se vad du får för tips, så kanske jag med:-)

pulver sa...

Otroligt vilken fin kofta du har stickat! Underbar färg och jättefint mönster!

Clara sa...

Storlekarna är verkligen stora, så kolla noga vad du har. Jag gjorde misstaget att sticka i för sladdrigt garn, och då hängde den till sig på ett mycket otrevligt sätt. Men med rätt garn och några storlekar mindre än vanligt borde det ju gå bra!