tisdag 29 september 2009

10 saker om mig

Jag har blivit utmanad av emmagjort. Tack!

En trevlig utmaning tycker jag, och den passar mig just nu, eftersom jag inte orkar ta fram kameran trots att jag har ganska mycket att visa. Tio saker om själv ska man klämma fram med. Varsågoda:

1. Jag är tokig i loppisar. Och då menar jag bra loppisar, inte "vi säljer gamla ikeaglas i garaget-loppisar". Utan loppisar med lite kvalitet och lite koll. Men inte för mycket koll. Då blir det ju dyrt som bekant.

2. Jag har spelat fiol sen jag var 5 år. En väldans lång tid. De senaste åren har fiolen tagit väldigt mycket av min tid och all övning av pliktkänsla och tvång har tyvärr tagit kol på lite av det roliga med att spela. Nu försöker jag hitta tillbaka till min musikglädje och det sätt som jag vill spela på.

3. Trots musiktrötthet är jag glad i mitt jobb. Jag är fiollärare och jobbar även med kulturprojekt. Då är det rytmik, sång och drama som står på schemat för lågstadiebarn. Intensivt men roligt!

4. Jag är en fiskätande vegetarian. Gillar att laga mat men följer sällan recept.

5. Jag är uppvuxen med somrar på västkusten, närmare bestämt på Orust. För mig är det paradiset på jorden!

6. I dessa dagar hänger jag mycket på hemnet. Längtar ut på landet, vill känna eget gräs under fötterna. Gå långa promenader utan att trängas med stadens folk.

7. Jag är gift med en fin man. Han är omtänksam och snäll och tycker att vi ska köpa rättvisemärkta bananer. Vilken kille!

8. Jag är uppvuxen i ett kristet hem och har en personlig tro. Varje tisdagkväll träffas några vänner från kyrkan och fikar och ber tillsammans. Det här finns i många församlingar och kallas för t ex bönegrupp eller hemgrupp. Tanken är att man ska ha en trygghet i den lilla gruppen och den tanken är fin tycker jag.

9. Sedan förra hösten är jag galen i ett plocka svamp. Vi var och kikade efter trattisar i söndags men de verkade ha torkat bort. :(

10. Jag hade stickpremiär strax innan jul förra året. Sen dess har det blivit mycket stickat. Galet roligt är vad det är (som ni vet!).

Det var allt från mig. Jag skickar utmaningen vidare i lite skala till mina musikerkollegor Virkstina och Mia

Må så gott!6 kommentarer:

Maria sa...

Intressant att läsa om dig!

Och så vackra ni är. Grattis till er första bröllopsdag ( i efterskott) Vi har firat 10 år i år.

Jonna sa...

Hemma hos mig finns det trattisar! och snart ett hus till salu tvärs över vägen också, dit kan ni väl flytta så jag får snälla grannar:)

Jonna sa...

Ska jag absolut göra, det blir nog i vinter eller i vår kan jag tänka.

Ja, Sanna och jag fick ta oss en titt på underverket som såklart var hur perfekt och underbar som helst. Allt hade gått bra med leveransen och de mådde fint:)

teresa sa...

Kul läsning. Lycka till med fiol-lusten!

miastick sa...

Jag har svarat :)

Emmas dagar sa...

Jag var i Nora på stickcafé. Jag ska verkligen försöka ta mig till Gröna grodan någon måndag. Det lilla problemet är att jag jobbar i Löa, Kopparberg till kl. 18.00 på måndagar... Men NÅGON gång kanske jag kommer iväg lite tidigare.
:-)