Annas egna kikärtssoppa
- 2 burkar kikärtor
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 5 dl vatten
- 1 ekologisk buljongtärning
- Rejält med persilja (färsk eller fryst)
- Curry, cayenne, paprika, salt, peppar
- Saft av 1/2 - 1 lime
- Tomatpuré
- Crème fraiche
- Skölj kikärtorna ordentligt och mixa dem till mos med en stavmixer.
- Fräs lök och hackade vitlök mjuka i olja. Lägg i en klick smör, och fräs curry i den (curry efter smak: kanske 1 - 3 tsk).
- Ha i kikärtsmoset och nästan allt vatten. Krydda med cayenne, paprika, salt och peppar. Ha i buljongtärningen och även persiljan om den är fryst.
- Låt soppan småkoka i ca 20 minuter. Späd med vatten under tiden, men soppan ska vara ganska tjock.
- Mixa soppan med en stavmixer så att den blir slät. Klicka i lite tomatpuré och två stora matskedar crème fraiche. Pressa i limesaften. Klipp över persiljan (om du använder färsk).
- Servera med ett gott lantbröd. Mums!
8 kommentarer:
Låter gott tycker jag, tyvärr har min mage bestämt sig för att baljväxter inte är en favorit...Har du förresten sett att stickningen är flyttad till Njuta på måndag. Mer info i bloggen. Kram
Låter jättegott, måste testa som den vegetarian jag är (gillar eg. inte att laga mat men grytor o soppor är ok).
Ska testa, låter jättegott!
Tydligen hade Emilia och Malla hållit på och svimmat när de såg storleken på chokladbollarna så går biskvierna också efter den mallen kanske det förklarar lite...
Det förgyller ju lite att ha en symaskin i metallic, inte alla förunnat:)
Det låter jättegott! Soppa serveras allför sällan i Sommarfrökens kök! Använder du kikärter från konserv eller "torra" från paket? Helt klart kommer jag att testa soppan! Tack för receptet!/Sommarfröken
Så himladens gulliga barnkoftor de gjort!
/Lina
Tösen är på bättringsvägen, tack :-)
Några blåsor kvar men pigg och glad.
Trevlig helg!
Perfekt! Den ska jag testa!
Skicka en kommentar