måndag 20 december 2010

Skryt

Japp, om jag får säga det själv så har jag blivit en hejare på att bandkanta. Med min Bernina 700 D och min urgamla huskvarna. Tricket var tydligen att sänka pressarfotstrycket så mycket det bara gick. Och att träna lite :)
Fin elefantbody till fin Elsa

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bravo!
Men HUR gör du? Jag får inte till det, det blir fladdrigt för mej. Med vilken maskin bandkantar du? Jag har en overlock och en klassisk Husqvarna.
Vill också passa på att ge massa beröm för fin blogg, fin dotter och finfina sydda och stickade saker!
/Jenny

annas alster sa...

Hej Jenny! Jag gör som Näbbgädda, hon har en tutorial på sin blogg. Alltså att jag overlockar fast muddremsan men just där syr jag faktiskt kant i kant med tyget, för jag är så dålig på att skära rakt. Man måste ju dra lagom, det är svårt, men t ex Ohlsons muddväv blev fladdrig för mig häromdan, men stoff och stils är fast och fint. Jo, sen viker jag över, lämnar lite muddremsa under sömmen så att kanten inte blir för smal. Nålar, och syr med tvillingnål, 4 mm, stretch. Pressarfotstrycket ska vara så litet som möjligt, det reglerar du med en skruv i en lucka till vänster om nålarna (kanske du vet). Stygnlängd 3-3,5 typ. Sen syr jag med muddkanten i första hacket på pressarfoten (sett från utsidan). Sträck inte medans du syr!

Hm, ja om du blev klokare av detta vet jag inte. Men tack för din fina kommentar, den gjorde mig glad!

(roligt att nån frågar mig hur jag gör. såg du mitt desperat inlägg för nån månad sen ang. att sy kantband i trikå?)

Sara Häller sa...

Bra jobbat! ska ta tag i bandkantningsövningar på jullovet, förhoppningsvis ska jag väl få ordning på det så att jag kan vara lika stolt som du. Vi är friska från dagistoket nu så får jag inte ordning på det så ropar jag på hjälp!

Emmas dagar sa...

Tack!
Och julkram tillbaka :-)

Fröken Pimpinett sa...

Ser mästerligt fint ut - så duktig vill jag också bli på att bandkanta!

AnnaMalinska sa...

Vad fint det blir. Jag längtar efter att sätta igång och sy liknande plagg. Ska bara fixa allt annat först :)och lära mig hur maskinen fungerar.

Kiiromi sa...

Stiligt, ser mycket proffsigt ut.

/Mai :)

jenny sa...

Ser jättefint ut! Tack för fin kommentar på min blogg. Kul att hitta hit. Gott Nytt År
-jenny-

Alla kan sy sa...

Otroligt snyggt! Tittar med andra ögon på detaljer nu när jag vill lära mig mjuka tyger också. Tack för tips om hur man gör, och tips om Näbbgäddas blogg. Fast jag tror inte jag kan sy en sån söm med två raksömmar bredvid varandra på ena sidan och vad det nu blir på andra sidan med min Huskylock s15. Får titta närmare på det. Nu har jag beställt hem lite tyger iaf, så nu får jag sansa mig till jag har dem i min hand.