måndag 15 april 2013

Blått vitt och rött till lillkusin

I helgen har jag och Erik varit i Göteborg tillsammans med mina föräldrar för att hälsa på lillkusin! Hon är tre veckor imorgon och ofattbart söt och mjuk och liten! Erik såg ut som en bjässe i jämförelse :)

I höstas när jag fick reda på att min syster var gravid så började jag genast virka på den här filten. Hade kärat ner mig totalt i Myssels fina filt och blev väldigt glad när jag fick anledning att göra en egen! :)



Projeketet var helt perfekt att ha med sig under höstens stickcaféer. Krävde noll koncentration men gav ändå ett fint resultat!

Lillkusins föräldrar är inbitna seglare, så jag fortsatte med färgerna rött/vitt/marint när det blev dags att sy kläder. Det här setet är tänkt att passa till sommaren.



För att övermatcha ännu lite mer så sydde jag en luvtröja i veckan som en sista present. Mönstret är från Ottobre 3/2012 och jag har förlängt det några centimeter.


Tröjan är sydd i Stoff och Stils velour och luvan är fodrad   med prickar från Ernst. Kantbandaren till coverpron fixade inte skarvarna vid övergången till luvan, så jag kantade på mitt gamla vanliga sätt. Skönt att kunna grunderna när specialmaskinerna inte vill samarbeta :)

I fållen blev det två hoppstygn, men de sydde jag ner för hand. Jag har varit väldigt förskonad från hoppstygn, men såhär i två lager velour när man ska korsa sidosömmarna, då är det nästan omöjligt att undvika. Har ni några tips? 

Speciellt tröjan var väldigt rolig att sy och den lilla applikationen blev pricken över i! Tänker på den som "conversetröjan". Får se om det blir fler conversetröjor framöver...           

15 kommentarer:

Siri... sa...

Supersnyggt alltihop!

Fröken Pimpinett sa...

Du är så fantastiskt duktig Anna! Alla kläderna, och filten, är suveränt snygga. Jag älskar luvtröjan!

Le Petit sa...

Vilket fantastiskt fint presentset! Sånt kan inte köpas för pengar :). Filten var underbar! Har du något tips vart jag kan hitta mönster till liknande?

Le Petit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Cecilia sa...

Jättefina presenter, gillar speciellt luvtröjan!

HiLi sa...

Vilket superfint set! Det ser väldigt välarbetat ut! Gillar "converse"-applikationen! Rött, vitt och marinblått är så fräscht och fint tillsammans.
Sitter precis och funderar på att sy en sommarklänning till mig själv i just de färgerna. :-)

annas alster sa...

Le Petit. Tack! :) Om du klickar på länken till Myssels blogg så ser du hennes filt (min är typ en kopia). Där länkar hon till ett mönster. Enklaste enkla men väldigt meditativt och med fint resultat!

Hanna P S sa...

Underbart snyggt alltihop!

Le Petit sa...

Tack Anna för svar! Ska kolla in den. Såg att min kommentar kommit med 2 ggr så det var bra att du tog bort den. Tänkte göra det själv först men då kanske du skulle ha undrat vad som skrivits :).

Petra sa...

Jag "dånar" så fint du gjort. Du inspirerar mig till en mormorsfilt dessutom. Jag städar ur garner som aldrig tar slut men då finns en del fina bomullsgarner som kan passa till filt. Ja inget är som väntans tider...........suck! Men du gör mig glad med så fina saker att falla för! Ha en bra dag. Kram

Katharina sa...

Helt fantastiska grejer! Lillkusin måste blivit hur glad som helst. Du är så himla kreativ och bra!

anna sa...

jättefint i vanlig ordning anna! filten var ju fantastiskt sommarfräsch :-) hoppas ni får en skön vår där ni är, här har den verkligen kommit med full fart nu! kram

Jennie sa...

Men guuud vilka fina presenter! Jag gillar filten skarpt!

Ingrid sa...

Å gode tid sååååå hiiiiiimla myyyyyycket fiiiiint!!! Älskar alltihop, du är så duktig!!!

Benglan sa...

Vilken fantastisk present!