söndag 6 oktober 2013

Trots att det är lila...

Det blir inte så mycket tid att blogga nuförtiden eftersom mannen läser två kurser i programmering och ständigt abonnerar datorn. Men nu är han ute och rastar barn medans jag är hängig och inne, så då passar jag på! För jag syr faktiskt massor! Oftast en stund varje kväll, och då hinner man ju en hel del.

För ett tag sen kom Znok med ett nytt tyg. Jag blev både glad och besviken på samma gång. Vilket fint kurbistmönster! Men lila... När jag ändå skulle lägga en beställning bestämde jag mig för att ge tyget en chans, trots den lila bottenfärgen, och ja... Det var fint! Den färgsprakande kombon med gröna prickar kom direkt upp i mitt huvud, men tygerna fick ligga till sig lite innan jag riktigt vågade...

Så glatt och fint och lite smågalet det blev! Det här är de första kläderna jag syr till Elsa i storlek 110. Det känns som att hon har haft en växtspurt under sommaren och nästan hoppat över storlek 104! De här passar iallafall, men det finns en hel del att växa i. Bra så!

Klänningen är från Ottobre CW 301 med puff i ärmsluten. Tightsen är ett nytt mönster för mig, från Ottobre 6/2012. Toppenmönster!

Tygerna är som sagt från Znok, även det gröna jag använt som akntband är därifrån. Det prickiga är från Jofotex.

Jag tycker egentligen det är lite smådrygt att sy tights, det är alltid så pilligt att fålla benen och så blir det hoppstygn när jag ska sy fast resåren med Cp:n. Den här gången fållade jag bensluten innan jag sydde ihop tightsen, och så gjorde jag ett enkelt nervik när jag sydde enligt Renis tut. Det blev bara några hoppstygn istället för massor. Suck. Hur gör ni med tights om jag får fråga?Elsa blev iallafall jätteglad över kläderna, vilket är ovanligt. Det kanske är ett tecken på personlig mognad? Inte en muta inom synhåll och hon lät sig till och med fotas. Mamma-sy-lycka!


4 kommentarer:

HiLi sa...

Oh så fint! Sitter ju som ett smäck!
Tyget ligger och mognar även här hemma och jag måste hålla med om den lila färgen. Normalt sett inte en favvo-färg här heller. Vilka snillen vi var jag och min man som även döpte vår förstfödda tjej till just Lila (uttalas dock med samma betoning som i vila eller Lina). Gissa om hon får mkt lila presenter pga det namnet. :-/
/Kristin

Anonym sa...

Superfint!! Och väldigt snyggt med grönt till. Jag har slutat sy tights, tycker aldrig att det blir bra utan blir oftast irriterad. Köper istället och syr sånt som är roligt att sy.

/Maria

Anonym sa...

Jättefint set! Jag syr mycket tights. Brukar overlocka fast resåren och sen vika ned och sy fast med coverlocken. Placera hela coversömmen på resåren och sträck resåren ordentligt under tiden, så blir det nästan aldrig hoppstygn. EL-nålar är ju ett måste såklart.

/Karolina

Anonym sa...

Jättefint!! Jag köpte lila elefanterna men inte detta. Känner också lite sådär för lila, men det här blev ju hur fint som helst. Jag har ingen coverlock, och förut sydde jag med tvillingnål i både benslut och resårkanal. Nu har jag rationaliserat och kör med trestegs-sicksack. Är ju praktiskt med resårkanal istället för fastsydd resår om man behöver reglera hur hårt byxorna sitter i midjan.
Hälsn Hanna