måndag 10 mars 2014

Min mysiga Shelly

En kväll förra veckan spontanköpte jag mönstret Shelly från Farbenmix. Jag har varit sugen på det tidigare, men 175 kr hos fagert.se kändes lite väl saftigt för ett mönster. 50 kr för ett e-mönster var mer min melodi och det var bara överkomliga 12 sidor att skriva ut och tejpa ihop.

Ganska snabbt insåg jag att alla sömnadsbeskrivningar var på tyska. Eeeeh... Lite google translate behövdes för att få reda på om mönstret innehöll sömnsmån eller inte (det gjorde det inte), men sen körde jag bara på känsla. 

Faktum är att den här tröjan är så enkel att sy. Förutom att man måste rynka lite, så är det samma principer som när man syr ett par muddbyxor. Det är ju muddar i ärmar och nederkant, och kragen är också som en stor mudd-tub. Plätt-lätt!


Jag ville vänta med att blogga tröjan tills vi hunnit ta lite snygga bilder, i dagsljus, med den riktiga kameran. Men den här bilden får duga. Hoppas ni får nån uppfattning om hur den ser ut trots den tråkiga mobilbilden tagen klockan 10 på kvällen :)

Jag sydde storlek M med den smala varianten på ärmar och den lite bredare på kroppen. Sen sydde jag ändå in tröjan i sidsömmarna, så nästa gång kör jag nog på den smalare varianten direkt. Kragen blev aningens kortare pga tygbrist och ärmmuddarna smalnade jag av litegrann.

Tyget är en jättemysig college som jag köpt för 10 kr/m på en utförsäljning i Nora. Krage och muddar är gjort av 1 m muddväv från Jofotex, så den totala tygkostnaden för den här tröjan är ca 100 kr. Hurra för det!


7 kommentarer:

Syserine sa...

Supersnygg, nu blev jag sugen...

Elin sa...

Oj så snygg. Vilken sida hittade du mönstret på?

annas alster sa...

Tack Elin! Farbenmix.de :)

Smilla sa...

Så snygg tröja! Det mönstret Måste nog jag också spana in :)

Linnéa sa...

Jätte snygg är den! Jag var tvungen att köpa mönstret i fredags och i söndags sydde jag en till mig själv. Verkligen ett bra mönster, tack för inspiration!

Cecilia/Klippertill sa...

Ja, den ser verkligen mysig ut!

Anonym sa...

Hej! Första gången jag hittat hit! Vad mycket fint du har gjort - mängder av söta barnkläder, men jag gillar även din vitprickiga klänning och de röd-vita smygmaskvirkade vantarna. Tröjan var ju jättesnygg. Det där med e-mönster har jag inte prövat, ska genast kolla den sidan!