tisdag 20 maj 2014

Shorts med detaljer

Ibland vill så kan jag bara inte sluta sy trots att klockan är för mycket och man borde ligga i sängen för längesen... Så var det i söndags när jag sydde de här shortsen. Det var så roligt och de blev så söta!

Mönstret är Donkey från Ottobre 3/2012, fast jag har gjort sidsömmarna raka och bara kantat shortsen nertill (originalet har kantband i sidsömmarna också).


Jag använde en egen bakficka istället för originalets rundade. Mest av rent lathet, måste testa den runda också, den är söt!


Eftersom jag var sugen på utmaningar så bestämde jag mig för att försöka sticka ner shortsens sidsömmar med den aviga trippelsömmen på Coverpron. Jag tänkte redan från början att jag skulle misslyckas (det är bra svårt och Cp:n är ju ganska så stingslig) men att det var värt ett försök. Och tänka sig, det blev bra! Jag fick visserligen sprätta några gånger, men inga hoppstygn och till slut lyckades jag sikta riktigt bra. En snygg detalj tycker jag!


Jerseyn är från Ernst, köpt på Göksäter. 69 kr/m, billigare blir det inte! Den randiga jerseyn är Hilcos Campan. Den är så fin så den snålar jag med, men till ett par fickor kunde jag offra en snutt...

Och såhär ser de ut på. Trots att jag sträckte resåren för allt jag var värd så blev shortsen ändå lite stora i midjan. Efter att ha haft ett runt första barn så är det riktigt ovant att ha en smalis. Men storlek 92 funkar ändå på honom och kommer antagligen passa nästa sommar också. Bra det!


3 kommentarer:

Emilia sa...

Sötsnygga - bra jobbat!

malida form sa...

Superduperfina!

Fröken Pimpinett sa...

Imponerande hantverk! Jättefina.