onsdag 17 december 2014

Täcksömsbonanza

Tidigare i höstas var det dags att fylla på Elsas pyjamaslåda och vad gör mamman då? Jo sätter sig vid symaskinen förstås! I efterhand kan man undra varför, för Elsa är verkligen inte mycket för att använda pyjamas. Det bästa är tydligen att sova bara i ett linne. Jag har försynt frågat om det skulle gå bra med ett mer klassiskt nattlinne, men nej, det passar visst inte damen.

Jaja, pyjamasen har rejält med växtmån om hon skulle ångra sig, annars får den vänta på Erik. 

På den här pyjamasen gick jag bananas med täcksömmar. Till och med pyjamasbyxans sidsömmar är nerstickade (men det fick jag inte med på bild). 

Coverpron må vara en lyxmaskin, men den gör verkligen sömnaden sååå mycket roligare och resultatet blir ju så proffsigt. Jag har aldrig ångrat en sekund att jag köpte den och kan absolut inte tänka mig att vara utan den så länge jag syr såhär mycket i trikå.


Tyger från Stoff och Stil och Jny. Mönster är Ottobres Creative Workshop och pufftights från Ottobre 6/2010. Gamla favoriter! :)

1 kommentar:

Pyssellycka sa...

Jättefint! Och den aviga trippelsömmen är så snygg. Själv har jag inte kommit överrens riktigt med min maskin om den, det blir lätt hoppstygn. Skulle behöva "gå bananas" jag med för att öva in den!