söndag 19 juli 2015

Oslagbart att kunna sy

Att kunna sy barnens kläder är verkligen oslagbart bra. Ofta är tygerna jag använder ekologiska och arbetsförhållandena för sömmerskan är rättvisa och schyssta. Ibland (men inte så ofta) så blir mina avlagda kläder förvandlade till plagg till barnen. Då blir det ju dessutom gratis! :)

Här är ett par sommarjeans till Erik. Tyget är från mina utslitna jeans, muden från Liandlo och jersey i fickorna är från Hilco.
När man orkar och har tid så är det så roligt att sy bakfickor - det blir så mycket proffsigare! Jag brukar har vlieselin på bakfickans baksida och så limmar jag fast fickan med limpenna innan jag syr fast den. Då ligger det still och drar sig inte medans man syr. Och min gamla gröna Husqvarna är en dröm att sy stickningar på. Eriks byxlåda är proppfull nu, han växer inte så fort den pojken. Så där är behovet fyllt för ett tag. Återkommer med annat jag sytt!


3 kommentarer:

Annikwa sa...

Kul med ett nytt inlägg! Och de där byxorna var ju väldigt proffsiga. Kul med fickor!

Carina, lurvendesign sa...

Supersnygga och roligt att du har återanvänt. De ser jätteproffsiga ut och snyggt med det turkosa detaljerna.

malida form sa...

Snygga! Verkligen fina stickningar på fickorna. Jag håller med om att det gör stor skillnad med fickor. Men jag tycker momentet att forma fickorna och pressa dem är ett knepigt och tidsödande moment. Men som sagt - ser så proffsigt ut!