söndag 16 oktober 2011

Deerklänning/nattlinne

Igårkväll, när vi hade sett klart vår film, kände jag att det kliade lite i fingrarna. Behövde inte Elsa en klänning att ha på sig i kyrkan imorrn (läs idag)?


21.50 dök jag ner i sygrottan och 23.10 kom jag upp med den här! En enkel och mysig deer-klänning. Måste säga att den såg ut lite som ett nattlinne på. Men hon var väldigt söt i den, och fick många komplimanger i kyrkan. Idag försökte jag att inte vara så blyg, utan sa som det var, att jag hade sytt den kvällen innan.

Vår bordsgranne sa till Elsa att hon hade en fin tröja. "Klänning" sa Elsa bestämt, 3 gånger på raken. Som att hon var förnärmad, det var ju minsann ingen tröja ! :)

Jag har utgått från Ottobres Creative Workshop 301, och bara ställt ut och förlängt det hela. Tyget är från Znok och mudden från Stoff och Stil. Jag har hittills bara kantat med muddväv, men jag lutar åt att börja använda interlock till kantning. Måste bara beta av förråden litegrann.

Har ni förresten set att Liandlo kommer vara med på Syfestivalen? Superroligt tycker jag, som är väldigt förtjust i deras klövertyger. Har insett på senaste att de allra mest mönstrade och färgglade tygerna kanske inte är min grej ändå. Är det nån mer än jag som saknar prickiga trikåtyger?

Svammel svammel. Nu ska vi göra kväll här, och jag hoppas att ni har haft en skön helg!

6 kommentarer:

Fjällsnipans Alster sa...

Fin KLÄNNING du gjorde på ett naffs :)
Jag håller med dig ang tygerna som finns nu.... lite för mycket färg och mönster för min del. Vill ha mera prickar och moln... lite enklare tyger. Det är min melodi, men som med allt annat så faller väl dessa tyger mig i smaken om nått åt eller 2... så brukar de vara. Man måste få suga på karamellen ett tag innan den faller en i smaken!

Må gott.. /sofia

Wcollection sa...

Jättehärlig! Tyget är fantastiskt och tycker klänningen verkligen blev jättesöt i sin enkelhet! Kan tipsa om att Michas har fina prickiga tyger:)
Ha en go dag

Fröken Pimpinett sa...

Finfin klänning! Jag gilar också lite enklare mönster, och inte när det blir för brokigt.

Wcollection sa...

Svarar här så du säkert ser:) frakten kostar 250:- så man gör ju rött i att gå ihop några och beställa:) hör av dig om du vill vara med nästa gång beställer säkert om några veckor igen, inför julruschen:)

SaKa form sa...

måste ha! djur är det bästa vi vet, & DU är våran bästa sömmerska!

Anonym sa...

Hej! Finfin klänning, vad snabb du är! Jag saknar definitivt också prickiga trikåer, men jag fan Textilhuset.se för någon vecka sedan, de har några riktigt fina. Mycket fina tyger överhuvudtaget.

Tack för inspirerande blogg!
Hälsn. Jenny