tisdag 15 maj 2012

Farfar 2

I söndags gjorde jag farfarsfösök nummer två, med något mer lyckat resultat! 

Stickningen  runt om knappslån sydde jag på cp:n, och det blev något bättre än på vanliga maskinen, men ändå inte riktigt bra. Den här gången valde jag att göra knappslån i jersey istället för i muddväv. Sen fick jag vackert lov att kanta med samma jersey eftersom jag inte hade någon interlock i samma färg. 


Kantningen gjorde jag "manuellt" eftersom jag hade så korta bitar av jerseyn och inte "hade råd" att misslyckas. Jag passade på att göra en något bredare kantning än vanligt och stickade ner kantbandet med smala tvillingsömmen på cp:n.

Jag gillar verkligen hur det ser hur när man kantar med jersey. De tygerna har ju liksom mer lyster i sig. På Elsas plagg som jag kantat med interlock (typ alla i nuvarande garderob) så ser interlocken sliten och blekt ut snabbare än själva plagget. Lite trist.

Hur som haver så blev Elsa en riktig gobit i denna tröja. Hon har inte mycket rosa i garderoben, men jag måste säga att hon klär bra i det. Får se om jag får till en livebild framöver.

Nu ska jag gå och lägga mig i soffan för att mota undan diverse gravidkrämpor. Bara en dag kvar nu, sen är det heeeeeelg! :)

6 kommentarer:

Emilia sa...

Finfina farfarströjor!

PS. Babylocken fungerar! DS

Le Petit sa...

Så sött det blev med svamptyget och de röda kanterna till! Vad lustigt för jag tänkte alldeles nyss på att jag ocksåå tycker kantbanden blir dassiga och luddiga efter bara någon tvätt när man använder interlock. Men är det inte svårt att kanta med jersey? Har testat en gång på cover pron och då blev det inte bra, men jag hade kanske inte rätt inställningar.

Smilla sa...

Jättefin tröja!!!
Fint med farfarssprund!
Jag har sytt en tröja till mig själv i precis samma tygkombo...
Min 10åring tyckte att jag inte skulle ha tröjan är hon var med, den var visst för barnslig ;)

Sofia / rufi design sa...

Håller med om att kantbanden blir dassiga snabbt! Har sytt lite med hilcointerlock till kantband nu och hoppas innerligt att de ska hålla sig bättre. Måste bara få tid att sy något till sonen också så kanske jag kan provtvättta några gånger :-)

Malin på pastill.nu sa...

Men vilken helt underbar tröja!! Och nu förstår jag ju skillnaden mellan jersey och interlock också :-D Fast vad är cp?

Alice BraLLan sa...

Så fin tröja. Orange, rosa och röd är mums!
Har itne gett mig på farfarsknäppning än, men snart så!