måndag 25 november 2013

Vårt nya hus (varning för skryt)!

Även om min blogg mest innehåller sömnad så är jag lite personlig mellan varven, och här kommer ett sånt inlägg.

Vi bor i en by utanför Örebro som heter Ekeby. Vi älskar att bo här. Ett litet samhälle med förskola, skola, två kyrkor, mack, pizzeria och närbutik. En trevlig lekpark och massor av trevliga grannar. Hästar och svampskog runt hörnet men bara en kvart in till stan.

Vi älskar även vårt lilla femtiotalshus, men vi visste när vi flyttade in här att det ganska snart skulle kännas litet. Så många stora hus finns inte här i Ekeby, tvärtom finns det gott om små "egna hems" hus. Det finns dock en trevlig gammal bygata med riktigt fina trähus, och där har jag gått många barnvagnspromenader och suckat: "Ååååh! Den som ändå fick bo där!"

Så kom det sig att vi i somras fick höra att ett av dessa hus skulle säljas, men inte förrän någon gång under 2014. Vi tog vår chans och skrev ett artigt brev som vi smög ner i brevlådan. Och tänka sig - husets ägare undrade om ville komma och titta!

Några turer senare så har vi nu ett undertecknat kontrakt om att vi ska flytta in det här underbara huset 3 november 2104. Ni förstår väl att vi längtar?!Det finns många rum, det finns trägolv, det finns fina spegeldörrar. Det finns centraldammsugare och bergvärme, ett rejält kök och plats för matsalsbord. Det finns ett uterum och en öppen spis. Det finns massor med äppelträd och Ekebys finaste läge, uppe på en kulle med utsikt över ängarna. Och ni som undrar över det viktigaste - syrummet? Det högra av de två stora fönstren på kortsidan här, det är fönstret till mitt syrum.

Vilken tur man kan ha, vad lyckligt lottad man kan va! Vi är så otroligt glada, så jag vara bara tvungen att dela det här med er. hoppas att ni gläds med oss! :)

12 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Underbart!
Skryt på du! :-)
........
Vi söker också efter hus och det går så trööögt! Lite avis är jag allt ;-)

Le Petit sa...

Grattis till huset! Så klart att jag gläds med er. Ser jättefint ut!

Fröken Pimpinett sa...

Stort grattis! Jag förstår att ni längtar. För ganska precis ett år sedan flyttade vi från en fint men trångt 30-tals hus till ett gigantiskt 70-tals hus och vi älskar varje dag i det stora huset!

Efwa - Medea sa...

Stort grattis! Det ser helt fantastiskt ut.

Unknown sa...

Åh så roligt!!! Grattis! Och plats för eget syrum är ju grymt! Här hemma har vi ett musikrum men det börjar förvandlas mer och mer til sy/pyssel/babyrum ;-)

Tror jag inte visste det sen innan att ni bor utanför Örebro. Jag gick musikhögskola i Örebro , kanske har vi gemensamma bekanta :-)


Anna Hammar sa...

Wow! Ett år går så fort! Snart sitter du där och syr! Grattis! :)

Anonym sa...

Grattis Anna!
Ser fram emot att följa dig i detta vackra hus och din sömnad.
Kram Birgitta Arvidsdotter

emma sa...

Wow, vilken grej! ...och va ni kommer längta varje gång ni går förbi :)
Grattis!

miastick sa...

Wow, vilken dröm! Grattis! :)

HiLi sa...

Grattis! Vilken grej! Så kul att ha det att se fram emot.
Huset ser jättefint ut och det låter underbart med ett helt eget syrum! Kan tänka mig att du redan är i full färd med att inreda det i dina tankar. :-)

Jo sa...

Åh, vad härligt det låter, grattis! Vi älskar vårt 20-talshus, men skulle nog gärna sett att det var liiite större. Men men, det går väl att bygga ut, eller att göra precis som ni och flytta! :)

Ser fram emot fina bilder på nya huset!

Åsa Tidqvist sa...

fantastiskt roligt! Grattis igen!