torsdag 19 december 2013

Surt sa räven...

Har ni sett de underbara tallrikarna från omm design? Här i Örebro kan man köpa dem hos finaste butik glad, och jag är helt kär i dem! Skulle vilja ha allihopa! Djuren är ritade av Ingela Arrhenius, och är inte bara söta utan även perfekta som applikationer. Efter ugglan häromdagen fick jag blodad tand och den här rävutmaningen kunde jag bara inte låta bli...

Det som var nytt för mig med den här applikationen var de olika färgfälten som ligger bredvid varandra, istället för som på ugglan, olika färgfält som ligger ovanpå en grundfärg. Jag fick helt enkelt vara supernoga vid tillklippningen så att de olika fälten precis passade ihop med varandra, som pusselbitar.

I övrigt var det bara att göra som vanligt, dvs att klistra fast applikationen med vliesofix och förstärka med totally stable på baksidan av tröjan och sy fast de olika delarna med raksöm. Tröjan är sydd av finaste Hilco campan, men hujedamig vad den krullar sig! När jag skulle lägga ut mönsterdelarna fick jag J nåla upp mitt tygstycke på en matta för att överhuvudtaget se om de fick plats. För att få till mönsterpassningen så limmade jag ihop jag ärm och sidsömmarna med limpennan innan jag sydde dem. Välsignade hjälpmedel.

Summa summarum är det här ett av de plagg som jag blivit allra mest glad av. Ja, jag är rent av kär i den här tröjan. Hurra vad det är roligt att sy!


7 kommentarer:

emma sa...

Sååå himla fin! Vilken proffs du är!! WOW!

anna sa...

Vilken glädje att få skapa och vara kreativ. jag inspireras alltid av dina fina verk, och önskar jag hade både mer tid och utrustning till att själv göra mer avancerade saker.
god jul till hela familjen önskar vi från jönköping!

Carina, Lurvendesign.se sa...

Super super fin tröja, det där med att limma låt intressant. Tack för tipset och God Jul.

Helena sa...

Vilken underbar tröja! Man blir så glad av dina kläder!

Anonym sa...

Men så fint!!

Iréne i Östersund

annas alster sa...

Tack för era kommentarer! Jag blir så glad av att läsa dem. God jul till er!

maria syr och så vidare sa...

Wow! Förstår att du är kär! Finaste tröjan jag sett på mycket länge!