lördag 22 februari 2014

Vändsytt prickigt och randigt

Det är alltid lite extra roligt att sy till barnens kusiner, Signe och Agnes. Det här är den sista av julklapparna jag sydde till mina syskonbarn, en luvtröja till Agnes. Den är tänkt att passa till våren när det är sådär varmt och skönt att man inte riktigt behöver en jacka (känns lite avlägset just nu faktiskt...)

Mönstret är från Ottobre 4/2012, storlek 80 (eller var det 86?) och det är samma mönster som jag använde till Eriks biltröja. Det är så roligt att sy något lite mer tidskrävande emellanåt. Det är inga direkt svåra moment med den här tröjan men lite pilligt är det såklart eftersom den är helt vändsydd. 


Det kändes så fint att tröjan fick turkosa knappar, men tyvärr var det riktigt svårt att få fast dem. Men ser att tyget fått märken av att jag tryckt så hårt med tången. Jag håller alla tummar och tår för att knapparna inte ska lossna när tröjan börjar användas.


Den underbara sweatshirten är från Sydilla, jerseyn som jag använt till foder är från Stoff och Stil. Knapparna är från LE knappar på facebook.

Och ja just det, klänningen. Update: Ikväll ska jag sy fållen och sen är den klar. Jag har sytt som en galning den här veckan. Sytt och sprättat och provat och ändrat. En sån väldig tur att edn blir så fin... Snart få ni se den!

2 kommentarer:

Maria sa...

Den ser väldigt proffsig och välarbetad ut! Du gör så mycket fina saker. Det ska bli kul att se klänningen när den är klar!

malida form sa...

Mycket snygg!
Jag tycker det är roligt att lägga tid på den här typen av plagg som används mycket. En t-shirt eller tröja klarar ofta bara en dag innan tvätt och får lätt matfläckar som är svåra att få bort. En sån här kofta ser man på barnet ofta och klarar sig oftast undan svåra fläckar.
Tack för inspirationen! Skriver upp på "allt-jag-snart-vill-sy-listan"!