söndag 3 maj 2015

Den ultimata sommarklänningen

Just nu har Elsa väldigt starka preferenser angående kläder. Långärmat ratades för mer än en månad sen, nu är det vår och man måste klä sig därefter. Det bästa är ärmlöst och självklart måste det vara lite vidd i kjolen. Klänningen (för det är klänningar vi pratar om nu, inget annat, absolut inget annat) får inte heller vara för kort, det går bara inte. Utomhus går strumpbyxor och vindfleece bra, men inomhus ska det vara barbent.

Elsa har två köpeklänningar som uppfyller dessa kriterier, men de har båda sett sina bästa dagar. Eftersom Elsa har börjat somna i vettig tid på kvällarna och vi dessutom är färdiga med den segdragna renoveringen av hennes rum så uppenbarade sig plötsligt lite tid igårkväll. Lite knepande och knåpande så var den född - den nya ultimata sommarklänningen!


Överdelen ritade jag av från hennes köpesfavorit. Nederdelen ritade jag först som en vanlig utställd klänningsdel med samma bredd som livstycket. Sen lade jag till 150 % av bredden längs med hela kjoldelen (i mitten så att säga). Det somriga tyget är från Tyglycka och jag kantade med jersey från Ernst. Deras jersey är verkligen en favorit att kanta med! Platt och snyggt resultat som håller färg och form länge.

Såhär glad och fin var vår stora tjej imorse. Klänningen accepterades bums och toppades med lite fräsiga accessoarer.
6 kommentarer:

Lykke sa...

Virkelig flott! Så inspirerende!

Anonym sa...

Finfint! Både klänning och bilder.
Josefin E

Fangoria sa...

Så ljuvligt söt!

Syserine sa...

Så fin!

Annikwa sa...

Underbar klänning, underbart tyg! Nu vill jag också sy sommarklänningar!

Hanna V sa...

Så fin!! Jag har det tyget men har inte vågat klippa än... ;-)!