torsdag 9 oktober 2008

Nytt sytt

Jag är ingen hejare på att sy. Framför allt är jag riktigt dålig på att klippa till tyget. Det är så svårt! Det blir så snett!
Igår under en tråkig föreläsning skissade jag på ett virknålsfodral. Inspiration har jag fått på många håll, och i eftermiddag kunde jag inte låta bli att försöka. Här är resultatet: Tada!

Bakgrundstyget är inte lila i verkligheten, utan snarare mörkgrått...
Med tanke på min uråldriga symaskin och mina bristande kunskaper är jag riktigt nöjd. Bomullsbandet är fastsytt i ena sidan och lätt att knyta om när man rullat ihop det lilla fodralet.

4 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Det blev jättefint tycker jag. Jag känner mig också lite sugen på att sy ett fodral till virnålarna och kanske ett till strumpstickorna också. Nu blev jag lite extra inspirerad efter jag såg ditt:-)

Susilull sa...

Snyyyggt!
En annan har sina virknålar i ett gammalt tandborstfodral...

Apropå blockning..
Jag brukar inte blocka virkade saker. Tycker inte jag vill spänna ut mönstren för mycket. Jag brukar pressa lite försiktigt med strykjärn på avigsidan.

ylva sa...

Tjusigt!Jag blir sugen att göra också och bringa lite ordning i min djungel av stickor och virknålar!

Beatrice sa...

Vilket snyggt fodral! Mina stackare ligger i en liten kartong och det är ett evigt sökande. Du har inspirerat mig till att sy ett "ordentligt" fodral. Ett litet tips kan jag komma med för att klippa rakt. Jag skaffade en rutig "vaxduk" och den är perfekt att klippa efter. Har du plats så är det inte fel att ha en rejält stor, minst 2 meter lång, då är det lättare att få det rakt.