onsdag 29 april 2009

Plocka upp maskor - ve och fasa!

Efter den stora konserten väntade det stora projektet på jobbet. Lagom tills dess blev jag drabbad av den stora förkylningen, och när den lättade så låg den stora uppsatsen och väntade på mig. Därav bloggtystnaden.

Här ser ni en liten kofta som jag plitade ihop för några veckor sen. allt var frid och fröjd tills jag skulle plocka upp sjuttioelva maskor runt halsen. De där maskorna satt ju som berget. Och plocka upp... hörrnini som kan, hur gör man egentligen? Petar man upp alla maskor på en sticka först, eller kan man på något sätt sticka dom under tiden?


Mönster från Hjertegarn. Stickad i Blend, 50% bomull,
50% akryl, på stickor 2,5 och 3.


Det var meningen att man skulle sticka 1*1 resår i framkanterna och runt halsen, men det var inte att tänka på. Jag var nöjd bara med att ha fått upp dom där rackarna. Framkanterna fick dessutom repas upp en gång, och göras om. Jag hade stickat för få varv, och så blev avmaskningen för hård. Ack ack.


Nu väntar bara de rätta knapparna. Ska de vara små pärlemorknappar till den här eller vad tycker ni?

6 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Jag brukar plocka upp genom att dra nytt garn genom de gamla maskorna med en virknål och sätta på stickan. Oj, det där lät krångligt men det är så svårt att förklara... men egentligen sticker jag bara en virknål genom kantens maskor och drar upp garnet så bildas det nya... man ska säkert inte göra så men det fungerar bra tycker jag.

Fin blev koftan i alla fall och vad bra att du mår bättre, Kram//veronica

SF sa...

Virknål brukar jag också använda.

Compact Garden sa...

Du har ju blivit en riktig hejare på att sticka..jättesöt kofta och visst ska det vara små pärlemo knappar :)

Skönt att du är på benen igen../Anne

Sunna sa...

Kanonfin kofta, tyvärr har jag inte något bättre förslag än veronicas på maskorna mer än att vrida dem ett halvvarv för att det inte ska bli ett hål när du plockat upp dem

teresa sa...

I vissa garner ÄR det svårt att plocka upp maskor, men det där veronica skriver låter ju smart. BLir det bara snyggt också såär det ju def värt att testa.
Koftan blev fin!

Emmas dagar sa...

Tack för tips om Blend Bamboo i Örebro. Jag tänkte att hon kanske hade det. Nu ska jag hitta något fint koftmönster till Tösen också. Din vita kofta är ju jättesöt! Hon kanske har mönster på den också?...