lördag 9 maj 2009

Garnfrossa - bilder en masse

Ja vad gör man dessa regniga dagar när uppsatsen står en upp i halsen, och man för längesedan tröttnat på sina egna ord? Jo man hamstrar garn på drops superrea såklart!Två nystan karisma kommer bli finfina smygmaskvirkade vantar.
Mina första virkade vantar var röda, men de försvann i vintras. I höst får jag knåpa ihop ett par nya, och varför inte lyxa till det med ett rosa par på en gång? Det går på ett kick med Drops alaska.Tro det eller ej, men jag stickar min första spetssjal (bilder kommer). Det här garnet får bli ytterligare en. Ni som vet: räcker två nystan till en hyfsad sjal?När vintern närmar sig så ska jag snabbvirka snygga mössor.
Den här bedårande lilla boken hittade jag på loppisen mellan tågstationen och jobbet. 5 kr och den var min!


Till sist en bild på något som är på g:Ytterligare en liten kofta. Bara en ärm kvar nu, men något annat kom emellan. Snart klart hoppas jag!

11 kommentarer:

SF sa...

Grattis till fina garnfynd! Två nystan räcker till en normalstor sjal om man stickar ett lite glesare mönster. Jag har stickat två björksjalar med två nystan och en lite större där det gick åt drygt tre.

Emmas dagar sa...

Härliga garnfynd!

Ullen sa...

Fina garner! Tycker mig känna igen mönstret på koftan, jag skickade en kofta till min brorsdotter för ca ett år sen. Ett fint mönster.

Compact Garden sa...

Åh vad jag önskar att jag var lika duktig som du...superfint mönster på tröjan..om du har hittat ett enkelt mönster på en sjal får du gärna dela med dig..jag har några nystan som väntar..

ha en skön kväll/Anne

teresa sa...

Härliga garnlager.
Kul att du spetsstickar, men jag tror att 2 nystan kan bli lite lite. Det beror förstås på hur många meter nystanet är på.
Underbart litet loppisfynd!!

Anna sa...

Hej
och wow.... ska bli kul att se resultaten.
ha det gott

Sillen stickar sa...

Hej Anna!
Plastgarn= superwashbehandlat garn är behandlat med nåt plast så att det inte tovar ihop sig vid maskintvätt.
Ha det gott!
Cilla

Emilia sa...

Hej! Undrar om du har nån info om stickdagarna utanför stan i juni? Har försökt googla, men utan resultat. Lycka till med uppsatsen! /Emilia

Emilia sa...

Jaha, det var ju typiskt - 3 sekunder senare hittar jag utförlig info på Sticka-Té-bloggen :) Smygmaskevirkning låter ju intressant...

Häxmamman i jämtland sa...

Vilka härliga garner, vad är det för nått du stickar,det grårutiga/Ha en bra lördag

Cina sa...

härligt grått garn till en spetssjal- tror absolut att det räcker till en fin sjal. Ska bli spänannde att få se resultatet så småningom - lycka till :-)