söndag 28 juni 2009

Stickning på stranden

Underbara sommar! Morgonen ägnades åt stickning på stranden. Stilla mornar nere vid havet är något av det bästa jag vet.

Jag stickar som en galning på koftan. Den här bilden togs igårkväll, vid det här laget har jag bara några varv kvar på kroppen.Ärmarna är som synes påbörjade. Jag är inte så förtjuist i det där med strumpstickor, jag är inte rikigt vän med dem. Men vi kanske hittar varandra till slut. Efter två ärmar eller så. Solong!

16 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Så fint det blir!

Veronica Tingvall sa...

Jag måste ju än en gång rekomendera strumpsickor i trä (jag har säkert tjatat om det förrut :-)), det blir inte så halkigt då. Jag hatadestrumpstickor innan jag köpte ett par i bambu och nu har jag ju köpt knitpros också, dom är helt fantastiska.

Koftan blir helt underbar!
Kram/veronica

VirkStina sa...

Jag säger samma som Veronica. Strumpstickor i trä rekomenderas, jag gillade inte alls strumpstickor förens jag provade med trä istället, de är inte lika glidiga och mycket mjukare! Koftan ser väldigt snygg ut!

ANNEPÅLANDET sa...

Koftan ser veldig fin ut! Akkurat passe, og nydelig farge. Jeg måtte dessverre frogge min - den satt nemlig IKKE slik som din gjør, og det ville jeg gjerne at den skulle.

Feriestedet ditt ser ut som en bit av paradiset. Vakkert!

AnJa sa...

Koftan ser underbar ut! Jag önskar att jag börjat med en sommarkofta. Att ha en massa ull iknät just nu är ganska varmt :-). Å andra sidan är det nog svalare när det blir klar.

silveropulver sa...

Den blir superfin! Ska bli spännande att se den klar!

Emilia sa...

Åh stranden!!! Härligt att se att koftan snart e färdig!

Ullen sa...

Så snyggt!! Själv har jag svårt att ta upp stickorna när det är så varmt

Emmas dagar sa...

Tack!
Jo, jag är lärare i textil. Men jag jobbar också på fritids och som resurs och de timmarna får jag göra även på loven, på fritids då. Men jag håller på att förhandla mig till lite mer ledighet nästa läsårs lov:-)

Julia sa...

Det ser härligt ut. och tusan vad du kan! Härligt!

Dödergök sa...

Så poetiskt på något sätt att sticka vid havet. Vackert blir det.

Anna-Karin sa...

Får lite hemlängtan till Bohuslän här från Hälsingland. Måste ge ytterligare ett tips i strupstickningsfrågan - strunt i dem. Ta två rundstickor i stället, minst 60 cm till ärmar. Sätt hälften av maskorna på en och hälften på den andra, sticka maskorna på en sticka i taget, som om man stickar ett rakt stycke. Vänd och byt sticka. Detta sätt eliminerar också de fula "skarvar" som kan bli mellan stickorna, då det går att dra åt mer eftersom den sidan man inte stickar hänger på kabeln, som är tunnare än själva stickan.

annas alster sa...

Anna-Karin! Det lät smart, men förståelsen här i Bohuslän är nära noll... är det magic lopp du pratar om, eller stickar man ens runt?

Emilia sa...

Nu har jag lagt upp bild på klänningens ägare (och i Örebro dör vi av värmeslag & havsabstinens...)!

Anna-Karin sa...

Det är inte magic loop, enklare än så. Hade en blid, hoppas du kan se den:
http://s91.photobucket.com/albums/k317/annnej-5/?action=view&current=Undersvik070921007.jpg

Man stickar bara rakt över ena sidan, som om man skulle sticka vilket rakstycke som helst. Att man stickar med en rundsticka har mest betydelse att den har en kabel och där är smidigare.

Däremot måste den sidan man inte stickar hänga på kabeln, annars blir arbetet helt stelt.

På bilden låter jag den silvriga rundstickan hänga som den gör, och stickar framsidan med den kopparfärgade. Sen drar man ut så att framsidan hänger på sin kabel, vänder och drar fram spetsen på den silvriga och stickar baksidan med den stickan.

Jag ser bara fördelar med detta sätt: blir snyggare, risken att tappa stickor är minimal och vid stickning av "små korvar", typ tummar är det helt fantastiskt mycket enklare än att pilla med strupstickor som petar åt alla håll.

Hoppas jag förklarat bättre!

annas alster sa...

Hm, intressant! Tror att jag måste prova för att förstå. Det låter ju onekligen lockande att slippa alla dessa spretiga pinnar!