torsdag 8 oktober 2009

Jag vill ha hjälp!

Hej stickvärlden!

Lite hjälp vore på sin plats. Jag stickar en mössa (herr) i Drops merino, stickor 4 med 4*4 ribb. Nu är frågan. Hur gör man en snygg ihoptagning på en sån mössa? Den ska absolut inte bli toppig, utan rund och fin? Har någon nåt tips?

3 kommentarer:

Bluewhiskey sa...

Jag brukar göra minskningar på varannat varv mot slutet, sedan varje varv och så dra en tråd genom de sista maskorna, hur många det är, är ju beroende på garn.. Ingen vidare bra beskrivning, men rund blir dom i alla fall :)

Garntrollet sa...

Lite sent, men här är en länk hur jag gjorde en ihoptagning på en herrmössa:

http://www.garntrollet.se/?p=822

De "bootisarna" jag stickat var jätteenkla. Kan knappat tänka mig ett enklare sätt att sticka dem. Man sydde ihop tre maskor i baksömmen, det var allt som behövdes sy. En bootie tog ca 1 timme att sticka!

Ha en trevlig lördagkväll.

Garntrollet (igen) sa...

Testa uppläggningen (Magic Cast On). Den är ganska enkel, det tog ett par försök för mig första gången men sedan funkade det. Och jag använder den när jag stickar strumpor från tån - upp. Det enda som är lite klurigt är första varvet, för det kan vara lite trixigt att flytta över från 2 stickor till 4. Men det brukar gå bra eftersom det inte är så många maskor.