onsdag 11 november 2009

Spetsigt

Tack för alla kommentarer som har ramlat in på sistone! Jag blir glad för alla små hälsningar. Kul att ni gillade mitt porslin, det gläder en nörds hjärta!

På stickfronten händer detta: Jag har påbörjat min första spetsstickade sjal. Det är inte mitt första försök, utan min första sjal. För den här gången blir det bra och rätt och färdigt, det är jag övertygad om.
Det var skönt att överge ett supertunt Teetee elegant för ett lite stadigare Drops alpaca (mycket av det garnet på bloggen just nu!) Och faktum är att jag den här gången faktiskt förstår vad jag håller på med, och inte ens behöver titta på mönstret. Det är skönt för man blir så vindögd av försöka särskilja mönstervarven från varandra.


Mönstret framträder inte så bra innan blockning, men det är ett klassiskt lövmönster, beskrivningen fanns med i ett nummer av Drömhem och trädgård.
Det är det alltså inte svårt att sticka rätt nu, men fortfarande lite svårt att få det snyggt. Speciellt lövens "mittremsa" ser gärna lite ojämn ut. Men det kanske ger sig med den där blockningen.

Och återigen. Vilken fröjd det är: Jag älskar knitpro!Perfekt för spets!

7 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Så fint det blir!

Kristina sa...

Fin sjal i vacker färg! Alla lovsjunger knit-pro. (men jag stickar på med mina gamla vanliga stickor). De är väldigt vackra, men jag hör att det också händer att de går sönder. Det gör inte metall så lätt!

VirkStina sa...

Vilken fin färg du valt!Visst är det kul med spetsstickning!

Jonna sa...

Nice! Jag önskar att jag hade tålamodet... men är man en otålig typ är det inte rätt projekt, även otålighetens förtjänst att bloggen designades om, kul att du gillart:)

Emmas dagar sa...

Jag skaffade ett PayPal-konto och beställde via Ysoldas hemsida. Det var jättesmidigt.
:-)

teresa sa...

Det ser vackert ut o efter blockning kommer det att bli perfekt.

Kia sa...

Kan inte annat än hålla med dig. Knitpro är Fantastiskt!!

Vad fin sjalen blir, det ska bli spännande att se det färdiga resultatet senare.