söndag 5 september 2010

Min fina kofta

När Elsa var färsk och sov i timmar stickade jag en fin kofta. Garnet hade legat till sig i nästan ett år och väntat på ett lämpligt projekt. Efter att ha inspirerats av andras koftor på Ravelry bestämde jag mig för att sticka den här Dropskoftan. Här ser ni resultatet.

(Nej jag har inte en bulle på armen. Bara en kortärmad klänning under)

Det är första gången jag räknar om ett mönster, och stickningen innebar ett visst mått av chansning, men så är det kanske alltid? Koftan blev en aning trång, eller är det bara knapparna som hamnade lite långt isär? Hur som haver, den är vacker tycker jag. Knapparna är hyfsat likadana, pärlemor från loppis.


Jag stickade i opera från Löve garn, 100% merinoull. 10 nystan för 220 kronor på Kinna garn. Vilket kap!

Stickor 4 och storlek XL blev rätt så lagom till slut. När jag hade stickat färdigt mönsterrapporterna på oket var ringningen alldeles för djup. Efter att ha konsulterat Emelie på stickcaféet upprepade jag en av de tidigare rapporterna och fick en mycket bättre passform! I övrigt gjorde jag alla kanter i mosstickning, och ersatte även björnbären i oket med lite mossa. Fint så!

9 kommentarer:

Blenda sa...

Jättefin kofta! (Lustigt, tyckte inte att den var något särskilt, när mönstret kom på Garnstudio.se, men nu när jag sett den på olika bloggar är den grymt fin och jag tror jag måste göra mig en själv... :-D)
/Blenda

Emmas dagar sa...

Väldigt fin kofta!

Knitarina sa...

Så fin den blev! Och i en underbar färg också!

Lisas garnkorg sa...

Snygg! Jag har gjort en likadan och gillar verkligen mönstret . Har precis lagt upp maskor till min andra!

Dödergök sa...

Men vad fin! Den passar dig jättebra.

Emilia sa...

Snygg - passar perfekt :)

Anonym sa...

Jättefin! Det är svårt att se vad som kan bli fint på garnstudios sida tycker jag. Jag önskar jag orkade sticka en likadan till mig själv men det blir mest barnkoftor verkar det som.

emma sa...

Jättefin!!

miastick sa...

Jättefin kofta! Inspirerande :)