onsdag 12 juni 2013

Det enkla

Det finns så otroligt mycket mönstrade jerseytyger att få tag på nu, men jag lockas ändå av det enkla. Det enkla är oftast det snyggaste!

Till det här randiga tyget var jag sugen på vita detaljer, men att vita kantband kändes inte som något alternativ. Jag gjorde e ett farfarssprund med vita knappar istället, och det blev väldigt fräscht om jag får säga det själv! Jag behärskar inte farfarsknäppningen helt än, men för att vara mitt tredje försök så är jag ändå nöjd, bäst hittills!
Här bjuder jag på några livebilder på Erik i bodyn. Den är i storlek 86, så det är en del att växa i även om den passar fint nu med. Skönt när det blir lite luftigare på hans runda lilla kropp :)Mönster:
Body från Ottobre 1/2012 och farfarssprund enligt Pyssellyckas beskrivning. Jag har kortat bodyn och ändrat grendelarna, och kanske även ändrat ärmarna. Minns inte riktigt... :)

Material:
Supermjuk och skön jersey med vävda ränder från Ohlssons stuvlåda. Marinblå interlock från Hilco till kantband och sprund.

5 kommentarer:

Thea sa...

Ja, åh vad fint!
Jag håller med, det är så lätt att förirra sig bland all färgprakt. Ibland är det verkligen så att "less is more". Speciellt när msn lägger ned jobb på detlajerna, som du har gjort. Toppenfint!

Jennie sa...

Så fin! Håller med om att de enkla tygerna håller bäst i längden. Väldigt sommarfräscht med blått och vitt.

Emilia sa...

Fin! Och vilken snygg klänning till dig!

Anonym sa...

Anna, vad jag gillar det du gör! Allt från modeller, idéer och färgkombinationer. Har läst här ett tag och du inspirerar mig verkligen!

Jag skulle vilja ställa en fråga till dig. Jag har sytt i ett år nu och blir liksom inte klok på det här med kantband. Plaggen blir ju, om en har tur, så fina med kantband, men HUR göra för att slippa att kanterna böljar sig som vågor på ett hav?
Jag syr "manuellt" och har testat olika stygnlängder, olika nålar, sträcka tyget och absolut inte sträcka alls så kantbanden snarare blivit lösa, men det är inte ofta jag blir nöjd med resultatet....
HUR gör du? Skulle bli himla glad om du ville göra en liten beskrivning.

Tina

annas alster sa...

Hej Tina! Vad roligt att du tittar in här och inspireras!

Det där med kantning är en hel vetenskap, jag kommer ihåg hur glad jag blev när jag började få kläm på det!

Nu har ju jag en covermaskin med kantbandare som gör jobbet åt mig. Men ibland kantar jag fortfarande manuellt och då gör jag såhär:

http://nabbgadda.blogspot.se/2009/03/tutorial-sy-kantband-i-trika.html

Jag sträcker mudden på känn medans jag syr, heller för mycket än för lite. När man sen stickar ner kantbandet med tvillingnålen kan man stärkca lite på själva bandet om man känner att det drar ihop tyget.

Mitt sista tips är att ha lågt pressarfotstryck när du syr med tvillingnålen. Jag hade typ lägsta! Annars drog det ut kantbandet och gjorde det vågigt och fult.

Lycka till och fråga gärna igen om du undrar något!