måndag 29 juli 2013

Zoey och Rose

Vilken fantastisk sommar vi har! Vi har varit i mina föräldrars sommarstuga på Orust i två veckor och det har varit och sol och bad nästan varje dag sen vi kom hit. av naturliga skäl blir det inte så mycket sytt, men lite har jag lyckats skapa med hjälp av en gammal Huskvarna Automatic som finns här. Tyvärr så är det nåt vajsing med maskinen, för pedalen surrar hela tiden och blir glödhet. Igår luktade det riktigt bränt när jag sydde. Den behöver nog åka till doktorn så småningom.

Hursomhelst, här är en kjol som jag har sytt när vi har varit här. Mönstret kommer från Sy! Från hood till skjortklänning av Jenny Hellström, även kallad Boken. En mycket populär sömnadsbok just nu helt enkelt!

Det här är en av mina favoritmodeller på kjol och det var riktigt roligt att ge sig i kast med den här utmaningen. Alla veck tog sin lilla tid att pressa och sy, och så var det ju det här med dragkedja... Men jag vågade! :) Den drar sig lite där bak vid dragkedjan, men det får duga. Det blev såpass bra på första försöket att jag inte vågar göra om :)


Kjolen är sydd av en stretchjeansstuv från Ohlssons. I linningen hade jag ursprungligen tyg från ett gammalt örngott, det är det ni ser på bilden, men när kjolen var färdig var jag tvungen att inse att den var för stor i midjan. Det var bara att sprätta bort hela linningen och göra om. Så nu är den röd med vita prickar på insidan, och tyvärr inte riktigt lika prydlig.

Jag sydde kjolen i storlek XL och sydde in den i sidorna redan innan jag sydde på linningen första gången. Efter den andra insyningen så har jag nog sytt in 2,5 cm på varje sida. Nästa gång blir det nog en L rakt av.

Toppen är en favorit som jag sydde tidigare i somras, mönstret är Rose Top, från samma bok som ovan. Det här är verkligen ett toppenmönster och jag tänker inte köpa några flera vanliga toppar. Det finns helt enkelt ingen anledning när man kan få en välsittande t-shirt som inte går upp i sömmarna efter första tvätten och som dessutom är sydd under schyssta förhållanden :) Kostnaden för den här toppen landade väl runt 100-lappen. Riktigt bra!

Summa summarum så är det väldigt roligt att sy till sig själv, och jag hoppas att det blir mer av den varan framöver. 

Hoppas att ni har en härlig sommar och får njuta av samma underbara väder som vi har. Allt gott!
4 kommentarer:

ekåå sa...

Åh vad fint! Jag ska också komma igång och sy till mig själv igen. Vilket år som helst :)
Jag behöver verkligen uppdatera min garderob!

Anonym sa...

Jättefint!!!
/ Iréne i Östersund

Pyssellycka sa...

Din kjol blev verkligen jättefin! Jag har också sytt den men blir verkligen sugen på att göra en till när jag ser din!

Åsa Pivard sa...

Vad fin den blev, din Zoey! Blir sugen på att sy en till Zoey nu, en enfärgad:-)