tisdag 5 augusti 2014

Kofta med stil

Jag fick för mig att det skulle vara bra med en utanpåtröja till Erik nu i förskolestarten. Jag tycker det är så fint med luva, men av säkerhetsskäl så är ju inte det så bra när barnen klättrar omkring så det blev till att tänka om. Avtagbar luva var jag helt enkelt för lat för att klura ut hur jag skulle sy, så det fick bli en vanlig kofta.

Jag använde mig av mönstret på t-shirten Daisy från Ottobre 3/2014. Det mönstret var bra mycket bredare än det tröjmönster jag använder till Eriks vanliga långärmade t-shirtar, alltså var det en bra utgångspunkt för en kofta.

Jag lade till en knapp centimeter mitt fram på framstyckena, kortade hela koftan en centimeter och förlängde ärmen: tada - ett koftmönster!


Tyget är jättemysig sweatshirt från Stoff och Stil. Till kantband och detaljer har jag använt jersey från Ernst, förutom det vita på stjärnan som är muddväv från Stoff och stil.

När jag syr fast applikationer så brukar jag använda mig av raksöm, helt enkelt för att jag inte får till en snygg tät sicksack med min gamla Husqvarna. Kanterna blir såklart lite suddiga efter några tvättar, men det blir en fin effekt tycker jag. Dessutom är det så enkelt med raksömmen, bara att tuta och köra!


För att piffa till koftan lite extra så bestämde jag mig för att göra armbågslappar. Jag satte fast dem på samma sätt som en applikation, men tyvärr så blev det fel när jag tänkte... När jag skulle prova tröjan på Erik så satt armbågslapparna på helt fel ställe! Jag hade sytt fast dem mitt på ärmen istället för på baksidan... Stor suck! Som tur var så gick det faktiskt fint att sprätta och dra bort lappen och allt klistret från vlieofixet följde med. Med nya armbågslappar blev det såhär fint!4 kommentarer:

Fröken Pimpinett sa...

Jättesnyggt! Imponerade hantverk som alltid.

HiLi sa...

Men wow så snygg! Stilren och väldigt användbar med så neutrala färger. Var längesen jag var här inne och kikade men oj så mkt fint du producerar hela tiden. Själv får jag inte riktigt tiden att räcka till för tillfället.
Ska nu leta reda på en fint med knapp/ögla som jag kan inspireras utav. ☺️
Mvh, Kristin

HiLi sa...

..."leta reda på en filt.." Skulle det stå såklart! :-)

Lilla Röd sa...

Fin!