onsdag 3 september 2014

Jag är en vanlig kanin...

Barnens kusin Agnes börjar snart förskolan och min syster önskade lite mer kläder till Agnes inför förskolestarten. Ett önsekmål var en randig tröja med en applikation. Min favorit, äpplet, dög inte, min syster trodde att Agnes skulle uppskatta ett djur mer än ett äpple. Och hon har säkert rätt! :)

Efter lite googlande så kom jag tillbaka till de fantastiska illustrationerna av Ingela P Arrhenius. Hon har designat en serie tallrikar för omm design och det här är det tredje av dessa motiv som jag har gjort som applikationer på tröjor. Den första applikationen var räven, den andra har jag inte visat här än, och den tredje... kaninen!

Jag och min syster var helt överens om att det var ett sött motiv, men att grisrosa inte var något alternativ. Så i min tappning fick kaninen bli gråblå med rosa detaljer.


Tygerna är från stoff och stil och mönstret är som vanligt Ottobres Creative Workshop 301, här förminskad till storlek 86.

Här kan ni se att jag syr fast applikationerna med raksöm - helt enkelt för att jag inte får till en snygg tät sicksack på min gamla Husqvarna. Dessutom är det väldigt lätt att sikta rätt med raksöm, och det är ju en fördel! Kanterna fransar såklart upp sig en aning efter tvätt, men absolut inte så att det stör tycker jag. 


Jag har redan nästa applikation i huvudet, det gäller bara att hitta rätt nyanser av tyg. Hurra vad det här är skoj, testa vettja! 2 kommentarer:

Smilla sa...

Så fin tröja och supersöt kaninapplikation!

Annikwa sa...

Siperfin!