måndag 5 januari 2015

Vårklockor

Jag misstänker att den här sybloggen kommer få sig en släng av renoveringssleven framöver. Det händer en del i vårt hus och det är jag såklart jättesugen på att visa!

På övervåningen har vi ett härligt allrum. Från ca 1920-1968 var vårt hus ett ålderdomshem, och då var det en vägg  gissningsvis vid trappräcket, och där bodde föreståndarinnan... Nu har vi det som tv-rum och rummet var riktigt fint iordninggjort av de tidigare ägarna med ljusgrå tapeter och en mörkgrå fondvägg.

Den där fondväggen, den var fin men lite tråkig... De senaste dagarna har vi varit barnfria, så varför inte passa på att slänga upp en ny tapet?

Såhär såg allrummet ut innan vi flyttade in...


Och såhär såg det ut igår...


Jag skulle bara pilla bort lite lös tapet, men tapeten riktigt tiggde om att bli nerriven...


Min pappa tapetserar och jag assisterar


 Och såhär ser det ut nu!
Här kan man ana den fina utsikten 
som är så svår att fånga på bild...Vårklockor av Josef Frank är en riktig favorit, vi hade den i vårt förra hus och var inte riktigt färdiga med den. Vi hade turen att komma över två rullar av den gamla tryckningen som en målarbutik i trakten hade lagt undan. Det här var ett riktigt tacksamt projekt, och de behövdes efter allt slit med sovrummet (bilder kommer). Nu finns det inga mer enkla renoveringar i huset, så det är bara att kavla upp ärmarna och fortsätta...

4 kommentarer:

Gittan sa...

Å vilken skillnad det kan bli bara genom att tapetsera om en vägg!
Kanon fint!

Linda sa...

Snyggt!
Och vilken snygg blå lampa där vid trappen! Säg till om ni tröttnar på den!

Unknown sa...

Fint:) om det blir flytt för oss får vi ett nästan likadant allrum uppe i hallen, där det också varit vägg och sovrum förut men då blir tv-rum.

annas alster sa...

Tack Gittan Linda och Jonna! Ja visst är det otroligt vad lite tapet kan göra? :)

Jonna - det är ju väldigt trevligt med såna allrum. Är det aktuellt med flytt till svärisarnas hus?