tisdag 10 februari 2009

Min gröna sjal

Tisdag förmiddag. Spela piano, skriva, spela gitarr, vad ska jag skriva om?, spela fiol - aj!, skriva ett ord till.

Lika bra att blocka min gröna sjal. Mattan i vardagsrummet + en handduk och så ett gammalt lakan på det. Man tager vad man haver.

Jag handtvättade sjalen med lite vanligt tvättmedel och lite sköljmedel. Tänkte att den kanske kunde bli lite mjukare då, vad vet jag. Sen nålade jag i oändlighet. Det gick sådär.


Mönstret är fint iallafall och jag tror att sjalen kommer kännas mycket trevligare efter blockning. Mindre som en ylleklump och mer som en sjal.

När jag skulle virka kanten orkade jag inte med franskan längre. Sjalen fick min vanliga klassiska snäckkant. Fint tycker jag.

Såhär ser den ut i helformat. Kräver ytterligare en fotosession för att komma till sin rätt. får gå ut i snön med den...
Undra när jag ska lära mig att ta med i beräkningen att sjalar växer något otroligt vid blockning. detta blev en mindre filt...

Garn: knappt 200 g av Kampes tvåtrådiga ullgarn (150 m/50 g)
Virknål: 3,5

Tisdag eftermiddag: försöka känna sig nöjd med dagen, ta tåget till mina små elever, tåga hem och äta soppa med mannen.

3 kommentarer:

Anna sa...

Jättefin!

Maria sa...

Wow, så fin!

VirkStina sa...

Hej!Jag kommer inte ihåg om jag svarat dig på din förra kommentar, men i alla fall, jag är ensam på cello med 5 fiollärare att kämpa mot ;-) Jag drömmer om att få en cellokollega i framtiden...Det känns som att vi borde ha träffats nån gång..? Blir du färdig nu i vår?Hur är läget med lediga jobb? Hoppas du har en fin alla hjärtans dag! Jag njuter av sportlov och stickar randiga vantar!