söndag 5 februari 2012

Två frågor

Nu blir det ett bildlöst inlägg, vilket är lite ovanligt för att vara jag. Men jag har två spörsmål till er, kära läsare:

1. Finns det någon i Örebrotrakten som ska till Syfestivalen och kan tänka sig att köpa en halvmeter av Znoks blå violer till mig? 

2. Jag tycker det är så väldigt svårt att fålla med min coverpro. Jag har använt den smala tvillingsömmen, och idag blev det riktigt dåligt. Baksidan blir inte snygg (lite lös), fast jag har inställningarna 4-4-4. Och rätt som det är börjar den sy små korta stygn, tugga liksom. Vad har ni för diff när ni fållar ett normaltjockt jerseytyg, typ jny:s moln eller liandlos klöver? Hjälp, någon?

I övrigt så går det nya livet bra. Lite energi har jag kvar på kvällarna, men det blir inget fotat. Så får det vara ibland. Var sak har sin tid. Må så gott, och ha en fortsatt trevlig söndagkväll!

4 kommentarer:

Jonna sa...

Både mamma och svärmor ska till syfestivalen, de köper violer åt dig, inga problem:)

Alice sa...

Vart sätter du nålarna? Om ena nålen träffar på endast ett rullager kommer stygnen bli små och konstiga på den sidan. Är båda nålarna på det dubbla lagret blir det jämt. Hänger du med?
Jag kör spänningen som rekommenderat och stygn på 4 och diffen på strax under 1

Pysselpralinen sa...

Oh my, vad snyggt Tebe var! Det har jag faktiskt aldrig sett förut. Bimbo assietter för 10 spänn är ju ett riktigt bra fynd!

Jag håller med om att det där med att fota får stå tillbaks de här mörka kvällarna. Jag försöker passa på när det är ljust på helgen.

Som vanligt har jag ju inget svar på dina frågor, men det verkar ju som att du redan har fått bra svar på dem. :)

Alice sa...

rullager = tyglager för övrigt. Jäkla autstavning på telefonen.

Jag brukar overlocka kanten först så den blir stabilare, i alla fall om det är jersey. Och sedan som sagt vara noga att båda nålarna träffar på lika tjock material.