måndag 23 juli 2012

BB-kläder!

Hemma! Det är underbart att vara hemmavid igen. Vi pysslar och grejar, är inne ute, på utflykt, med vänner. Ja allt möjligt helt enkelt.

Någon timme har naturligtvis spenderats vid maskinerna, fast energinivån när Elsa har somnat är inte så hög. Så soffan är också välbesökt.

Igårkväll bestämde jag mig äntligen för hur BB-plaggen ska se ut. Jag började med att höfta till ett mönster på en body i storlek 50. Även om Elsa var stor (4410 g) så hade hon ett set i storlek 50 från HM i minst 3 veckor. Och det känns roligt med några plagg som verkligen passar från början, så att bebisen inte måste simma omkring i kläderna de första veckorna.

Höftningen resulterade i den här...

... och idag syddes matchande byxor till. Mitt vanliga 56-mönster rejääält avsmalnat och kortat 2 cm i linningen och 3 cm i benen. Hela setet motsvarar Elsas HM-set riktigt bra, och jag är nöjd med resultatet!


Mönster:
Egna frihandsförminskade i storlek 50.

Material: 
Supermjuk ekologisk ugglejersey från Jofotex, röd interlock från Liandlo till kantband. Röd velour och mudd från Stoff och Stil.

Sämsta:
Äsch, det var så längesen jag sydde velourbyxor att jag helt glömde bort det där med luggen. Men det hade de på HM också gjort, så whatever... 

Har ni förresten tänkt på att köpta omlottbodys ofta är lite knöliga? Jag sätter en stor ära i att trycka dit mina knappar så exakt rätt att hela plagget känns slätt och fint. Den tiden kanske inte finns i de stora fabrikerna...

Bäst:
Att sy såna här yttepyttiga plagg, jag önskar ni kunde se hur små de är!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vilket jättefint set, vad använder du för knappar? Själv använder jag prym som jag sätter dit med tång men är inte alls lika positiv som många andra. På kantning trillar de av fast jag trycker så händerna nästan ger efter och efterbankar. Går i kam-press funderingar men har hört att de är svåra att knäppa / knäppa upp?

annas alster sa...

Hej! Tack så mycket! Jag använder prymtång och är jättenöjd med den. Funkar bra med både prymknappar och de jag köpt från etsy. Knappar från stoff och stil funkar inte i kanband men på dregglisar. Hur kantar du? Mina knappar fäster genom trevikt muddväv eller fyrvikt interlock. Kan tänka mig att fyrvikt muddväv blir lite tjockt. Hursomhelst, lycka till! Hälsningar Anna

Karolina sa...

Hej och tack för svar. Nu för tiden kantar jag nästan alltid med interlock (fyrvikt). Har du köpt de klädda knapparna på etsy?

Fröken Pimpinett sa...

Vilket fint set! Mysigt att ha det klart inför BB.

annas alster sa...

Ja, om du söker på Annas alster knappfrosaa så hittar du länken. De är jättefina bra och mkt billigare än prym!

Maria sa...

Vilka fina BB-plagg! :)

Sara sa...

Håller med om att det är skönt om kläderna kan få sitta bra och passa, även om bara det blir i 3 veckor. Jätte fina kläder, och visst är det kul att sy så smått, pluttgt och gulligt!

Emilia sa...

Vilka fina BB-plagg - eftersom det är så roligt att sy så gör det ju inte så mycket om kläderna inte kan användas så länge ;)

od Andulky sa...

Så himla fint!