måndag 15 december 2008

Sjal på franska

Jag har börjat virka på franska. En översättning av det här mönstret var inte så svår att göra. När jag var igång upptäckte jag två fel i originalmönstret. Men medföljande diagram hjälpte till en del.

Ursäkta blixtbilden, men jag ville att sjalen skulle se grön ut, inte dassgrå. Mönstret blir riktigt trevligt, och är ganska lätt när man väl har kommit in i det. I pedagogsikt syfte är det bra eftersom man måste tänka själv. I beskrivingen får man nämligen bara halva varv, när man virkar tillbaka får helt enkelt "terminer en symètrie".

Jag har två andra sjalar på gång i Drops Alpaca och det är i ärlighetens namn inte så roligt att virka med. Så den har sjalen får bli i redig ull, två trådigt från Kampes, inköpt hos Fröjd hantverk.

3 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Oj vad avvancerat med ett franskt mönster. Jag tycker att det är krångligt nog med engelska beskrivningar.

Hoppas du har det bra
/veronica

Kristina sa...

Nu har jag hittat till din blogg ifrån min. Jättetrevliga grejer har du och .... virka på franska utan diagram skulle inte vara lätt för mig. Jag har stickat på franska och använt förkortningarna som kodspråk. Det gick med hjälp av tydliga bilder.

Efwa - Medea sa...

Precis det gröna alpacagarnet virkade jag en sjal av för ett tag sedan. Jag tycker att det är jättehärligt, framförallt att bära.
Ha en skön fortsättning på julen.
/Efwa