tisdag 8 mars 2011

Det är aldrig fel att vara ute i god tid!

Tack för alla kommentarer på föregående inlägg. Ni är så fina!

Den som har läst min blogg ett tag har kanske inte riktigt känt igen sig på senaste. Mycket sy och lite sticka kan man lugnt säga. Faktum är att min sticklust har gått på sparlåga ganska länge. Jag tror det berodde på ett tråkigt projekt, som jag kände mig manad att sticka på, men inte visste om jag ville göra klart. Nu är det upprepat och sticklusten tillbaka!

Den här Elsa-koftan har jag stickat på ganska länge. Den blev klar för några veckor sedan, men blockades inte förrän i söndags. Tillfällen att spänna ut något med 30 nålar på vardagsrumsgolvet är ganska sällsynta här hemma (has has has säger Elsas rumpa).

Mönstret är helt eget, något som gjorde att det blev en ganska långsam stickning. Helt enkelt för att jag inte visste vad jag höll på med riktigt rent storleksmässigt. Det är alltså en nerifrån- och upp-stickad raglankofta. Bak och framstycke i ett, ärmar stickade fram och tillbaka. Jag satte ihop alltihop på en rundsticka, och minskade för raglan på varje varv, två maskor mellan minskningarna. Och så uppplockad framkant och halskant med 1*1 resår. 

Pricken över i:et på denna kofta i typiska Anna-färger (Drops Karisma såklart!) blev röda plastknappar från Erikshjälpen.

Koftan blev rätt så mycket större än jag tänkt, och växte ytterligare när jag blötte den inför blockning. Men den blev väldigt mjuk och go och kommer passa Elsa om sisådär två år. Det är aldrig fel att vara ute i god tid! :)

5 kommentarer:

Sara Selero sa...

Anna, jag lånade några av dina fina bilder för att kunna skriva om din blogg i min blogg. Hoppas att det inte gör ngt. det publiceras på torsdag så om du inte vill hör av dig så tar jag bort! :)
KramS.

Petra sa...

Hahaha... inte helt lätt att beräkna storlekar. Men väldigt fin tröja, även om Elsa inte kommer att kunna njuta av den än på ett tag. Däremot kommer hon ju att bli superfin i den gröna kappan, roligt att du hade köpt den. Det skulle jag också ha gjort om jag bara hade haft en anledning.

Emmy sa...

Fördelen med att sticka till barn. Bara man gör det för stort och inte för litet så växer de ju i det tillslut. Jättefin kofta.

Retroknappen sa...

Så jättefin! Knapparna satte verkligen pricken över i. Har inspirerats av en av dina tidigare koftor som jag snart är klar med och som ska hamna på bloggen. : )

Thessan sa...

vilken fin blogg du har!