söndag 27 mars 2011

Elsa 1 år!

Liten har blivit stor, Elsa fyllde ett år i fredags! Firandet hat vi spridit ut över några dagar, men igår vankades det tårta även för lilltjejen. En sockerkaksmuffins, fylls med fruktpuré och toppas med hallongrädde. Riktigt äckligt, tyckte födelsedagsbarnet och föredrog ett vanligt smörgåsrån. Skönt så.Jag blir så varm när jag tittar på Elsas nacke. Den är så fin. Hela hon är så fin! Och hon kan så mycket nu. Mamma, pappa, titta, tittut, kex, katt och häst. Och lite annat kommer ur hennes lilla mun. Hon har varit på toppenhumör hela veckan, så skönt för mamman.

I veckan sydde jag en födelsedagsklänning, såklart. Min granne Sara hjälpte mig med ett mönster, som jag förstorade upp själv. Jag höll alla tummar för att den skulle passa, och det gjorde den! :)Vad tacksamt det är att sy singoalla. Sy i en resår, dra åt lite och vips - massor med rynk och gulligt puff.


Min man föreslog en spets längst ner, och vad gör man inte? Det blev riktigt fint tycker jag. Prickigt bomullstyg från Stoff och Stil, spets från Göksäter.

5 kommentarer:

Emilia sa...

Grattis Elsa - vilken finfin födelsedagsklänning du fått ;)

Sara sa...

Så fin den blev! Extra kul att det blir bra är det ju när man gör mönstren själv.

Ha det gott så ses vi på gatan nån dag!

Anonym sa...

Grattis till Elsa! Klänningen blev urtjusig i prickigt.

Slow-Eva sa...

GrattisGrattis! Och vilken fin födelsedagsklänning.

Petra sa...

Tycker att du är modig som säljer i butik, men så gör du ju fina grejer också... Förresten, min Swallowtail blev pytteliten, lagom till Tuva, men känns lite lyxig för en tvååring. Hur som helst har jag börjat på en ny, hoppas den blir lagom till mig.