måndag 27 februari 2012

Två klänningar

Hej min högst eftersatta blogg! Idag är jag hemma och vabbar med Elsa. Faktiskt första gången hon har feber mer än någon timme. Hon vill inte äta, men sover ändå bra. 14 timmar inatt. Så jag klagar inte.

Just nu mutas hon med Pino på datorn, ungefär det enda hon orkar med. Och jag fick en liten stund till att uppdatera bloggen. Jag syr en hel del, men ni vet, det hamnar inte på bloggen. Här har ni iallafall två klänningar som levererades i lördags. Alltid kul att lämna över beställningar personligen!
  
Mönster:
Linne, omgjort till klänning från Ottobre 3/2011. Strl 74 och 80.

Material:
Gula klöver från Ohlssons, Fantasiskog från Znok. Det är det första plagget jag syr i Fantasiskogen, och ja, det blev lika fint som jag hade föreställt mig!

Sämsta:
Att det är så svårt att få kantbanden snygga när man kantar ärmhålen. Där tyget ligger omlott vill sömmen gärna krypa inåt kantbandet. Är det någon som har tips på hur man undviker detta?

Bästa:
Två söta klänningar till en söt liten tjej! Och mamman har redan beställt en klänning till, som present. Då antar jag att plaggen fick godkänt! :)

 

11 kommentarer:

Le Petit sa...

Åh så fina! Ångrar direkt att jag inte köpte fantasiskogen på syfestivalen, men man kunde ju inte köpa allt=). Den gula blev väldigt somrig!

Hoppas Elsa kryar på sig! Jag är också hemma idag, men idag är det jag som är sjuk. Vaknade med öroninflammation i natt.

od Andulky sa...

Superfina!!

Mikaela sa...

Oohh ja klänningarna fick Mycket väl godkänt!! Älskar dom :) Mia har redan använt Fantasiskog-klänningen, såååå söt!! Önskar att jag kunde sy så fint oxå.
/Mikaela

Made by Ina sa...

Gud så fina, det översta tyget, vart köper man det?

Marina

Pernilla sa...

Jätte jätte fina :)

Två Små Gryn sa...

Så fina!

annas alster sa...

Marina - det står i inlägget! Det är från Znok :)

Smilla sa...

Finfina kläningar!!
Fantasiskogen är verkligen jättefint...
Hoppas dottern snart är pigg igen.

Alice BraLLan sa...

Såklart du fick fler beställningar när du gör så fina grejer. Håller med om att det kan bli trixigt att kanta över alla dessa lager. Mina tips är ju att ta tunnast möjliga interlock och eventuellt göra om kantbandaren till 3-vikare istället för 4-vikare.

Jag har varit lite skeptisk mot fantasiskogen tidigare, men börjat ändra mig tror jag. Så jag beställde faktiskt en bit häromdagen.

Emilia sa...

Jättefina!

Sandra sa...

Jättefina klänningar. Och tyget wow så fint