fredag 11 maj 2012

Sommarens första solhatt

Förra veckan slog ju värmen till och förskolan efterlyste en solhatt eller keps. Ni vet hur man är, då man måste nödvändigtvis sy en. Inte åka och köpa.


När jag väl gjorde det så var det snabbt gjort, trots att jag har dåliga solhattsminnen från förra året. Den här veckan har ju inte behovet varit så skriande direkt, snarare en sydväst hade väl varit på sin plats.


Tyget är från en väldigt söt gardin som jag köpt på secondhand. Jag förstärkte brättet med vlieselin, och ett antal stickningar. Mönstret är från Gynthers Sy till småbarnen. Det är helt ok, men det blir lite cowboyvarning eftersom brättet är så "rakt". Kan någon smart människa berätta för mig hur man får ett brätte som vinklas ner lite mer mot ansiktet? Eller har ni helt enkelt tips på ett annat bra mönster?

4 kommentarer:

Smilla sa...

Fin solhatt, och härligt att de snart behöver användas varje dag!

Angående brättet så kan du göra det mindre U-format, behåll innermåttet i cm (förstås) men "dra ut"/vinkla ut så att U:et blir vidare. Är nog enklast att få snyggt om man gör två sömmar på brättet. Då blir det yttre måttet mindre och lagger sig mer.

Jag är verkligen inte bra på att förklara detta i ord, men jag hoppas du förstår en del av det iallafall...eller att någon annanär bättre på att förklara :)

Emilia sa...

Jättefin! Kommer du på sydagen på sön?

Jonna sa...

Ta brättet från Ottobre från förra sommaren, det var det jag sydde till Ingrid och det blev perfekt vinklat:)

Le Petit sa...

Vilket sött tyg! Trodde också att jag skulle behöva sy en på sturt men sedan hittade vi förra sommarens solhatt och den passade fortfarande. Jag kommer nog sy någon ny i alla fall för det är ju alltid kul med nytt och att kunna variera sig. Tips på ett bra solhattsmönster är Ottobre 3/2009!