tisdag 22 januari 2013

Syskonmatchat i klöver

Det finns en galen grupp på facebook som heter Vi Sytokiga. Där kan man spendera många timmar och diskutera allt möjligt. Man får många bra tips också, och häromveckan på ryktades det om att Deerdot skulle sälja ut det sista av sina fina klövertyger. Jag var het på gröten och lyckades få köpa en 2-meters bit av det fina röd-blå klövertyget i jersey.

Så i helgen var det dags för Erik att döpas, och jag bestämde mig för en syskonmatchning!

Storasyster fick en klänning med raglanärm, finaste fickorna och täcksömmar i rött. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle sticka ner ärmsömmarna, men efter att ha testat på en ärm kunde jag konstatera att det var lugnare och snyggare utan.

Mönstret kommer från en tröja i Ottobre 4/2010. Jag har förstorat mönstret upp till storlek 98, minskat halsringningen samt smalnat av axelpartiet något. Ärmarna fick blir unset längre och så ställde jag ut tröjan till klänning. Klart! :)


Jag tröttnar aldrig på de här fickorna, så vansinnigt snygga. En sån enkel detalj lyfter ju hela plagget!
Mönstret till Eriks body kommer från Ottobre 6/2012. Grendelarna ritade jag om enligt mitt standardmönster och så kortade jag ärmarna hela 4 cm. Galet! Jag tycker att sprundet blev jättesött, men tyvärr syns det inte eftersom Erik alltid har en dregglis runt halsen nuförtiden.

Material:
Klöverjersey från Deerdot, mörkblå interlock till kantband från E-slöjd. Röd jersey från Göksäter till klänningens fickor.

Sämsta:
Elsa lyckades trycka dit en stor svart tuschpennefläck på magen. Håller alla tummar jag har för att den ska gå bort i tvätten. Som tur är är tyget ganska förlåtande.

Bästa:
De fina barnen i de fina matchande plaggen såklart. Får se om jag kan få till en livebild någon dag.

5 kommentarer:

Alice BraLLan sa...

Åh så snygga! Alldeles ljuvliga. Jag lyckades knipa åt mig brun interlock med klöver. Såg det hela först på kvällen och då hade ju nästan allt gått åt.

Fjällsnipans Alster sa...

Superfint blev det...
Å ang tuschen på tröjan ( men gissar att du redan testat) DET GÅR BORT :) Min son kom hem från dagis förra veckan med ett långt tusch streck på ryggen.. Glad att det gick bort.
Kram

Smilla sa...

Jättefina! Kul med syskonmatchning, hoppas verkligen att tuschen går bort!!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Åsa Tidqvist sa...

aaaah, så GALET snyggt!!