söndag 9 juni 2013

Mjukisshorts med detaljer

Såhär i försommartider funderar jag mycket på barnens sommarkläder. Vad ska de ha för modeller och i vilka tyger? Ska Elsa ha t-shirt och shorts, eller är det svalare med klänning men då blir det ju kanske tajts till och de är ju värdelösa att leka i. Bla bla bla...


När jag var på Polarn häromdan sneglade jag på ett par röda mjukisshorts. Fiiina, tänkte jag, och sen blev jag snål. 130 kr för nåt jag kan sy själv? Näää...

Så sagt och gjort, nu har jag sytt ett par röda mjukisshorts till Elsa och jag är riktigt nöjd!Material:
Tunn och härlig sweatshirt som jag fått av Magnus i julklapp. Röd-rpcikig jersey från Stenzo, även den julklapp från maken. Röd mudd från Stoff och Stil och jersey från Znok till kantband.

Mönster:
Jag utgick från byxorna City Mouse i Ottobre 4/2011. Det här är faktiskt 92 med bara lite extra sömnsmån. Elsa drar 104 annars, men längden spelar ju ingen roll eftersom det är shorts. I midjan passar de fortfarande.

Fix och trix:
Jag ritade egna fickor och sydde fast dem med avig trippelsöm. Fållade även med samma söm och stickade ner grensömmen för att shortsen skulle se lite mer arbetade ut. I mudden sydde jag två knapphål (fick leta fram instruktionsboken till min Husqvarna automatic, men det gick ju faktiskt!)och drog igenom ett band. Bandet är av samma prickiga jersey som i fickorna, och jag gjorde dem i bandkantaren till Coverpron. För att inte bandet ska åka omkring så sydde jag fast det med en raksöm mitt bak.

Elsa var med i syrummet när jag sydde dem och provade dem på en gång. Åh vad sköna! tyckte hon. Tjoho, hon gillade dem! Utan muta :)

6 kommentarer:

LADY JEN sa...

Jättesnygga! Det äe farligt att titta in på din blogg när man inte själv har möjlighet att sy, man får ju bara massa nya ideer man vill testa ;-)
Nu har jag iaf beställt garn till bebisfilten jag ska virka, även där kom ju inspirationen från din blogg!

annas alster sa...

Åh tack, vad glad jag blir att du blir inspirerad! Förstår att det måste vara frustrerande att inte kunna göra det du vill. Som tur är går det ju över och du får en guldklimp i belöning!

Tidlös design sa...

Så snygga shorts- som alltid !
Jag säger det igen - du är såå duktig och inspirerande i din sömnad. Fortsätt med detta.
Jag har dock en fråga? Hur får du coversömen så snygg framtill över den underliggande overlocken. Jag lyckas aldrig så bra. Det verkar vara så tjockt att sy över. har du något tips? Hälsningar Birgitta Arvidsdotter i Trollhättan

annas alster sa...

Tack Birgitta! När jag stickar ner overlicksömmen har jag reglaget inställt på tjocka tyger alltså till vänster. Rekommenderade inställningar på trådspänning och den här gången stygnlängd 4 för art tyget skulle matas fram bra. Sen är det viktigt hur man siktar, kolla på brallans blogg hon har skrivit om det.

Charlotte sa...

Jättefina! Tur du inte köpte dem på PoP! :-)

Ingrid sa...

Väldigt snygga! Ser sköna ut och har samtidigt det där lilla extra! Det är roligt att kika in här och se allt fint du syr - jag är imponerad av att allt ser så välarbetat ut. Heja vad bra du är!