onsdag 22 januari 2014

Byxångest

Det är så underbart med snön som har kommit nu tycker jag. Elsa håller helt med och åker glatt pulka, skidor, eller nu senast, skridskor. Eller ja, försöker iallafall... En annan fördel med all snö är ju att det blir lite ljusare. Och därmed enklare att fota sina alster...

Det här setet fotades innan snön kom, och färgerna blev lite knasiga. Men såhär ser de ut, på ett ungefär iallafall.


När jag syr byxor blir jag alltid så osäker. När de är färdiga tycker jag alltid att de ser enorma ut. Men poängen med muddbyxor är ju liksom att fotmudden ska hålla dem uppe så att de pöser över sådär skönt. Och då får de ju gärna vara lite långa! Men ändå, denna byxångest. Ett set vill man ju ska kunna användas tillsammans, och därmed alltså passa samtidigt.

Det här blev en fin kombination iallafall, men Spring time från Lillestoff och mellanblått jeanstyg från Ohlssons stuvlåda. Den gröna mudden är från Stoff och stil, och så självklart prickiga fickor av lite hilcotrikå som jag håller hårt i.

6 kommentarer:

Anna Mühlenbock sa...

Det där tyget fastnade jag inte för när det kom, men så köpte jag en bit i tygsamlarna och nu gillar jag det jättemycket! Ska sy till Alma i det, till våren.

Fint set! Och jag känner igen byx-ångesten. Men jag är så mesig med byxor, syr bara enfärgade, som då passar till det mesta. Håller på och labborerar med meedom i stl.80, men de blir väldigt stora på A. Fördelen är att de räcker längre. Förra omgången syddes för ett år sen, då i stl.68, de la jag undan häromdagen för att de nu är för korta.

Linnéa sa...

Fint set! Inte helt lätt att få till över- och underdel i rätt storlek.

Unknown sa...

Åhh, vad fint! Ett sånt set skulle jag kunna tänka mig att köpa till min son. Kan man beställa? Fast då skulle jag vilja ha tröjan som t-shirt istället. Han har storlek 104.

Mvh Carin

annas alster sa...

Hej Carin! Vad roligt att du tyckte om kläderna! Tyvärr går det inte med en beställning just nu, men fortsätt gärna att kika in så får vi se om det kommer något mer som du gillar. Hälsningar Anna

Carina, lurvendesign sa...

Fint set som matchar varandra.

Unknown sa...

Jag köpte hemmasydda byxor i strl 80 i den där fb-gruppen för sånt. Och de var jättelånga tyckte jag tills jag tog på Tage dem. Visst, de kommer hålla länge men de passar nu redan och han har nog eg "bara" 74 på benen men 80 på överkroppen