måndag 20 januari 2014

Tygskatter och trosor

För några veckor sedan lyckades jag genom lite fräckhet och företagsamhet få köpa dessa härliga tyger från en privatperson på facebook. Just nu versvämmas marknaden av nya tyger, mycket med digitaltryck och det är verkligen inte min kopp te. Och då menar jag verkligen inte. Därför är jag så glad att jag kom över dessa godingar! 

Speciellt sniglarna har jag suktat efter länge, och mera dalahästar har jag varit på jakt efter sen i höstas. En tröja till Erik i sniglarna är redan utklippt, han kommer bli så fin!

Jag har inte sytt sådär jättemycket på senaste, däremot har jag och Magnus kollat på hela första säsongen av Homeland! :)

Förra veckan fick jag iallafall för mig att ta tag i ett gammalt trosufo som låg och skräpade. Jag vet inte hur många gånger jag testade och sprättade och (nästan) svor över bråkig trosresår och hoppstygn och jag vet inte allt.

Jag beställde ny trosresår från Bibbi och bestämde mig för att börja om. De nya favorittrosorna från Lindex fick agera mönster. Trosorna fållades i benöppningarna och fick fin trosresår i midjan.


Trosresåren sydde jag fast med sicksack på vanliga maskinen, och stickade ner med smal tvillingsöm på covern. Jag vet att många använder sig av trestegssicksack på underkläder, men jag tycker det är finare med tvillingsöm, så jag blev väldigt nöjd när maskinen ville samarbeta.


Den köpta trosan hade inte en separat grendel, utan bara framstycke, bakstycke och en inre grendel. Den främre kanten på den overlockade jag bara, precis som det var gjort på förlagan. Den är alltså inte fastsydd annat än i fållen, men det funkar fint tycker jag.


Jag fick verkligen mersmak av trossömnaden och har redan sytt två par till. Tänk er, sköna trosor, mycket finare och trevligare än de man kan köpa i affären, och så billigt. Och roliga att sy. Kan det bli bättre?

4 kommentarer:

Cecilia/Klippertill sa...

Grattis till tygfynden! (hihi, känner igen mig så, ibland får man prioritera att sitta med maken i tv-soffan på kvällarna istället för bara vid symaskinen :-) det har också sin charm! vi plöjer också en tv-serie då och då och det är jättekul).

Tack för bilderna på sömmarna på trosorna! Det är svårt att lyckas med underkläder. Det verkar så lätt, men det är ändå mycket pill som kan gå fel. De här som du sytt var jättefina!

Sofia / rufi design sa...

Har en känsla av att vi använt liknande trosor som förlaga, även jag ett par favoriter från Lindex. Är så nöjd att jag vågade mig på trossömnaden igen för de är ju såå sköna!

Slow-Eva sa...

Superfina trosor!
och fina tyger. Jag gillar inte heller digitaltrycken, alls.

Unknown sa...

Håller med ang digitaltrycken.. Tycker det mest ser läskigt ut..