lördag 29 mars 2014

Elsa fyra år

I tisdags firade vi vår Elsa, hon fyllde fyra år. Fyra år! Det är inte klokt - har vi en så stor unge? Hon är härlig, känslosam, envis, smart och lite finurlig. Och väldigt väldigt söt.


Idag skulle vi ha kalas för Elsa och hennes kompisar och det var lite klädbrist. Några fina klänningar fanns det i byrålådan men Elsa är väldigt bestämd på vad som funkar och inte. Eller alltså, klänningar i trikå och tajts funkar. Inget annat. Och just idag råkade trikåklänningarna vara i tvätten. Big fight coming up. 

Jag tog med mig Elsa ner i syrummet och sa: visst är det är tyget fint Elsa (inget val här inte). Jaaaa, sa hon, och så sydde jag en klänning. Den blev klar en kvart innan vi skulle gå till kalaset (som vi hade i vår kyrka), men jag hann!Det är mitt vanliga tröjmönster (Ottobre Cretaive Workshop) som jag har satt en halvcirkelkjol på. Den underbara trikån är från Tyglycka och den petrolfärgade trikån till kantband är från Znok. 
Det var väldigt roligt att sy när jag tilläts mäta på modellen och prova klänningen innan  jag fållade. Det har nog aldrig hänt förut :) Elsa var väldigt nöjd med sin klänning och ja - den funkade att snurra i också!

6 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Grattis till Elsa!
Väldigt fin klänning hon fick!

Emilia sa...

Grattis till fyraåringen! Fin kalasklänning hon fick!

Tidlös design sa...

Såååå söt din dotter är och klänningen helt ljuvlig. Tack för tipset om modell - kanske prövar till mitt barnbarn som blir 3 i sommar.

Annikwa sa...

Inspirerande! En sån vill jag oockså sy!

Slow-Eva sa...

Hurra hurra och grattis till er och Elsa! <3 och vilken fin klänning hon fick!

Anonym sa...

Jättefin! En sådann klänning skulle nog mina tjejer vilja ha. Tack för tipset.ska testa att göra en sådann. /Sofia