tisdag 25 mars 2014

Sött till sommaren

På senaste har jag inte sytt lika mycket som jag brukar. Jag har varit trött och haft mycket att göra på jobbet. Just nu är det kalasförberedelser och försäljningen av huset som snurrar i huvudet. Men en liten stund emellanåt kniper jag såklart åt mig.

I lördagskväll ville jag sy något till min systerdotter Agnes som som fyller ett helt år imorgon! Trött och utan inspiration gick jag ner i syrummet. Som en blixt från klar himmel fick jag idén om den här klänningen och en timme senare var den här klänningen färdig!


Min syster gillar randigt och blått och enkelt så jag var helt säker på att den här klänningen skulle gå hem hos henne. Det gjorde den också, men tyvärr blev den för stor, så barnens kusin Signe fick den istället. Jag ska sy en ny, mindre till Agnes. Känner mig även tvungen att sy en till Elsa och en t-shirt till Erik i samma stil. Blir galen kusinmatchning i sommar helt enkelt!


Mönstret är Ottobres Creative Workshop som jag har förminskat till storlek 86. Jag ställde ut själva tröjan litegrann och satte sedan på en 15 cm bred volang som jag rynkade med framilonband och sydde fast i nederkanten. Volangens längd var 1,5 gånger fållen på tröjan.

Det randiga är jersey från Stoff och Stil och fickan och volangen är sydd av bomullschambrey från samma ställe. Riktigt roligt att blanda trikå och vävt tyg i samma plagg!


4 kommentarer:

Le Petit sa...

Söt och somrig! Kommer bli fint med 4 matchande kusiner! :)

Annikwa sa...

Supersnygg!

Annelie sa...

Superfint! Tog den bara en timme? Har du klippt till mönster och allt då? Blir sjukt imponerad. Jag tycker om att sy men känner mig så långsam. Spelar det stor roll vilkenmaskin man har eller är det övningen det hänger på?

annas alster sa...

Tack Annelie! Mönstret på tröjan var utklippt men set andra gjorde jag på en timme :) det spelar jättestor roll vad man har för maskiner, jag har både overlock och en covermaskin med kantbandare som syr på kantbandet i ett steg.
Sen har jag sytt många liknande plagg så jag behövde inte fundera på tågordningen utan bara köra på :)