onsdag 19 november 2014

Jag älskar Janne!

Tack för alla fina och glada kommentarer på mitt förra inlägg! Nu har vi bott i huset i 2,5 veckor och vi har kommit iordning ganska bra. 

Renoveringen av sovrummet, aka cirkusrummet (rost- och gulrandiga tapeter) har påbörjats, men det kommer ta sin lilla tid. Att därför låta syrummet vara nerpackat tills vi har rustat det (något som jag funderat på tidigare) kändes ganska snabbt helt otänkbart. Så nu är en hel del uppackat även om jag inte har fått upp några hyllor på väggarna. Det fattas även liten förvaring, men det får lösa sig efterhand. Så i sällskap av flyttkartonger och en allmän röra har jag faktiskt sytt mina första plagg i huset. En klänning till Elsa och ett nattlinne till mig. Men de får jag visa en annan dag, om det möjligtvis skulle kunna bli ljust i det här landet igen. just nu känns det inte så...

Så till inläggets sydda plagg! Barnens kusin Signe fyllde två år i slutet av augusti och då passade jag såklart på att sy till henne. En lätt utställd och förlängd tröja, en vippkjol ett par mystajts i velour, allt i storlek 98.


Mönster: 
Ottobre CW 301, gekkos vippkjol och tajts ur Ottobre 6/2010.

Material: 
Jersey från lillestoff, jeansjersey från Göksäter och härligt jenasblå velour från Stoff och Stil (färgåtergivningen är bäst på bilden ovan).


Det absolut bästa med det här setet det var att jag lyckades sticka ner resåren i velourtightsen med avig trippelsöm utan ett enda hoppstygn! Hörde ni? Helt sanningsenligt så har jag faktiskt inte ens provat förut för jag var helt övertygad om att det inte skulle gå. Men tji fick jag. Janne, jag älskar dig! (Janne är ett smeknamn för min täcksömsmaskin av märket Janome, om någon undrar ;))
8 kommentarer:

Alice sa...

Underbart! Bra val att packa upp ändå. Jag tycker velour är en av de bästa att sy på med en Janne. Blir typ alltid snyggt och sällan hoppstygn. Eller över huvud taget tjocka tyger.

Hanna V sa...

Fina plagg! Och klokt angående syrummet ��! Är det muddtyg eller velour i benmuddarna? Ser jättefint ut...

annas alster sa...

Tack Hanna! Det är velour i bensluten också. Skönt att slippa försöka matcha med mudd 😊

annas alster sa...

Det var ju du som fick mig att våga Alice! 😊

Syserine sa...

Vad snygg söm! Impad! jag syr med raksöm.. Fint sett!

Carina, lurvendesign sa...

Jättefina plagg. Vad roligt att du bestämde dig för att packa upp syrummet.

Unknown sa...

Så mycket fint!!!
Får man fråga ... var beställer du namnband ifrån och hur stora är de ca i cm?

Kram/Pernilla

Pyssellycka sa...

Gratulerar till trippelsömmen! Janne är verkligen härlig - ibland ;)