tisdag 21 april 2015

Fåglar på rumpan

Förra våren började jag sy mina egna trosor, och nu är de helt klart favoriterna i troslådan. Jag ritade helt enkelt av favoritmodellen från Lindex, de är så sköna och så blir man lite vardagsglad av att inte bara har svarta tråkiga trosor som jag hade innan.

Trosorna har dubbelt tyg i grenen, men framtill ligger grenbiten öppen. Framstycket är alltså helt ända till sömmen där bakstycke, framstycke och grenbit är ihopsydda. Sen har jag bara overlockat grendelens råa kant. 


Benöppningarna är fållade med den smala tvillingsömmen på min Janome coverpro 1000 cpx. Jag har lärt av mina misstag och på det här paret drog jag ner stygnlängden lite och var noga med att inte ha för hög diff, för att få en så elastisk söm som möjligt. 

I midjan har jag trosresår från bästa Bibbi, som jag syr på med sicksack och sen stickar ner med den smala tvillingsömmen. Det är lite pill med de här trosorna, och det är inte direkt några stuvbitar som går åt till att täcka min rumpa, men det är rolig sömnad, och lyckan över att ha snygga egensydda trosor på sig - den är stor!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka jättefina trosor! Har själv haft problem med att sömmen inte blir tillräckligt stretchig när jag syr trosor. Ska prova tipset med att sänka diffen!!

annas alster sa...

Tack! Ja, gör det! Hoppas det funkar för dig. Flera av mina tidigare trosor har spruckit i sömmen, de går ju att använda ändå men det känns lite tråkigt.

Hanna V sa...

Hej Anna! Fina trosor!! Är det vikresår du använder? Jag har så svårt att få den att bli snygg, blir liksom uttänjt när jag syr på den. Jag har iofs ingen coverlock... Vad använder du för stygnlängd/bredd? Hälsn Hanna