onsdag 21 oktober 2015

Ett riktigt Annatyg

För ganska länge sen, ja det var nog i våras, så köpte jag ett tyg som riktigt ropade till mig! Blått såklart, och med små blommor. Sen dess har det legat i skåpet, för jag har inte kunnat bestämma mig för vad jag ska sy. Något klädsamt men ändå väldigt användbart. Enkelt men ändå smickrande. 

Jag har inget riktigt bra mönster på långärmade toppar. Förra hösten ritade jag om ärmen på Rose top, men den blev lite tajt och ärmkullen var på något sätt lite för låg för lång ärm, så det blev inte riktigt bra. Annars sitter ju Rose top väldigt bra på mig, så jag beslöt mig för att ge den en chans till. Här är alltså min nya favorit, Rose top med några ändringar:


Jag ringade ur bakstycket lite mera, det är väldigt högt i originalmönstret. Ärmen är förlängd och lite breddad jämfört med min tidigare version. Jag höjde även ärmkullen samtidigt som jag tog bort ca 0,5 cm på axeln. Från midjan är den lite utställd med tanken att framhäva byst men dölja lite fluff. Den här toppen är även lite längre än originalet. Resultatet blev ett favoritplagg som passar lika bra till jeans som kjol och som även blir skön att ha under en kofta i vinter. Det fantastiska tyget Holland från Lillestoff köpte jag från Ninomil. 


3 kommentarer:

Katharina sa...

Jättefin! Tycker det är så roligt att se vad du syr till dig själv! Och även till barnen såklart, men det är roligt med vuxenkläder också (trots att jag inte vågar mig på det själv).

Trådanten sa...

Superfin tröja!

annas alster sa...

Åh tack! Vad roligt att ni gillar den! Våga vuxenkläder Katharina! Om man bara hittar ett bra basmönster så är det lika enkelt att sy en vuxentröja som en barntröja. Bara kör!