måndag 26 oktober 2015

Moneta nummer två innan jag visat nummer ett

Eftersom jag jobbar typ två minuters gångväg från Ohlssons tyger så går jag dit med jämna mellanrum för att spana in deras stuvlåda. Deras övriga sortiment tycker jag inte är särskilt inspirerande, men i stuvlådan, ja där kan man verkligen fynda!

I september köpte jag ett riktigt snyggt, ja festsnyggt, tyg där, och det tyget inspirerade mig att sy en ny klänning. På Instagram och Pinterest hade jag sett så många snygga varianter av Moneta dress från Colette Patterns. Mönstret säljs hos fagert.se, men just när jag skulle köpa så var det retligt nog slut. Till sist köpte jag ett pdf-mönster och tejpade tålmodigt ihop 44 sidor. Nej. Det var inte roligt. Och det tar en sån himla plats när det är klart. Bara för att man har ritat av sin storlek så vill man ju inte slänga originalmönstret...

Nog om den klänningen, för den har ännu inte blivit fotad. Men här kommer Moneta dress nr 2, med alla ändringar som krävdes för att den skulle sitta riktigt bra. 

Jag sydde storlek L och på den första versionen så hamnade axelsömmen för långt ner på ärmen, överarmarna var för stora och fram- och bakstycket var för brett från midjan och uppåt. Om man tittar på mönsterdelarna så kunde jag förstått det innan, men jaja, det gick ju bra att sy in!

Till den här versionen ritade jag om hela överdelen + ärmen efter mönstret till toppen Susie från Ottobre 5/2010. Det blev inte heller 100 % bra, men mycket bättre passform än originalet iallafall!


Version två är även den sydd i en stuv från Ohlssons. Riktigt grov bomullstrikå, nästan åt jogginghållet. Vit med marinblå ränder, så Annig! Den har legat här hemma i nästan två år, så det känns väldigt roligt att äntligen ha sytt något av den.

Jag gillar verkligen halsringningen, och att den är djupare ringad i fram än bak, även om det är just ringningen som kräver lite finjusteringar till nästa klänning. Kjolen har jag rynkat med framilonband. När man tar på sig klänningen, och den tajtaste delen av klänningen, midjan, ska över bysten, så stretchar det så skönt och man behöver inte vara orolig för att något ska gå sönder. 

På bilden ska jag och Magnus precis gå från hotellet till Cirkus i Stockholm för att se Kristina från Duvemåla. Tidigare på dagen hade jag besökt Syfestivalen på Stockholmsmässan. Snacka om lyxdag!

2 kommentarer:

Anna Mühlenbock sa...

Jag har också spanat på Moneta. Måste nog spana en gång till nu, och kanske klicka hem mönstret. Superfin klänning!

Vad tyckte du om Kristina? Jag och maken ska gå imorgon :)

annas alster sa...

Jag tycker du ska klicka! Så bra mönster! Med lite modifieringar då alltså 😄

Kristina var helt fantastisk! Ni har en underbar kväll att se fram emot. Glöm inte näsdukarna!