söndag 5 augusti 2012

Hjärtligt

Rött vitt och blått, kan det bli fel? Jag älskar verkligen det här randiga tyget från Ernst textil, kvaliteten är ju helt underbar!


Den här tröjan dök upp i mitt huvud dagen innan jag och Johanna skulle sy. På morgonen var det bara att verkställa! :)


En helt vanlig Ottobre 301, storlek 98. Uppiffad med ett rött hjärta, röda ärmmuddar och ett lite bredare kantband i halsen.
Kantingen gjorde jag "manuellt" och stickade ner med coverpron. Känns gött att jag fortfarande kan, trots att jag har min lyxmaskin som för det mesta gör jobbet åt mig. 


Det känns bra att jag tog mig tid att trä om maskinen inför fållningen. Det hade ju varit smidigt att fålla med rött, men med ett randigt tyg blir det ofta rörigt med en färgad fåll tycker jag. Nu blev det en nästintill osynlig mörkblå söm, och tröjans andra röda detaljer hamnar i fokus.Det här blir kanske höstens favorit? Elsa har mycket fint i lådorna som ligger och väntar på kyligare dagar. Men vi hoppas såklart på kortärms-väder ett tag till.


På tal om kortärmat har jag alltid delade känslor inför sommaren. Så mycket sol som ska tas tillvara, men jag tycker väldigt mycket om att vara inne också. Jag sörjer inte en halvmulen dag då och då, då kan jag hänga i soffan om kvällen utan dåligt samvete. Någon som känner igen sig?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är knappt att man törs erkänna det, men jg är likadan! Älskar att vara inne och "hemmafrua"!

Kram Anna H

malida form sa...

Superfin! Snart måste jag testa det där med applikation, det gör ju plagget än mer unikt! Måste bara skaffa hem de rätta tillbehören!

Denice sa...

Åh, jag håller med dig! De soliga dagarna vill jag ju utnyttja, så det när det väl är lite molningt är det superskönt att få sitta inne och sy. Jag älskar din kombo, sydde liknande för ett tag sedan, men ändå annorlunda :-) Här om du vill se: http://minapyssligheter.blogspot.se/2012/03/utmaningen-mitt-resultat.html Vill bara säga också att du syr så otroligt fint, allt ser så välsytt ut!

Gittan sa...

Tröjan var bara helt underbar! Älskar att den känns så ren på nått vis! Och fy vad jag känner igen mig i det du skriver! Tänk att man ska ha dåligt samvete bara för att man inte vill sitta ute hela tiden! Men snart kommer hösten å då får vi sitta inne och kura under en filt å tända levande ljus!!!

Anonym sa...

Enkel och jättefin! Gillar också Ernst ränder! /Le Petit

Pernilla sa...

Jätte fin, jag är likadan älskar sommaren men kan tycka att lite regn nu och då skadar inte så man får vara inne =)

Miiaoo sa...

SÅ fin!! Å välgjord!!