tisdag 14 augusti 2012

Premiär för Elsa-sällskap i syrummet!

Igår var första dagen på mitt ny-gamla liv - mammalivet... Alltså, bebisen har inte kommit, men Magnus började jobba och jag och Elsa skulle roa oss själva.

Något otippat hände det sig som så att vi spenderade 1,5 timme i syrummet. Vad hände? Jo Elsa fick syn på rådjuret som jag hade lagt fram för att eventuellt stryka fast på en utklippt tröja. När jag berättade om mina planer tyckte hon att det var dags att sätta igång bums, så jag sysselsatte henne med diverse små projekt och sydde den här tröjan! (Om inte det mesta hade gått åt skogen så hade jag nog hunnit nåt mer, men men, man får vara nöjd ändå :))
Mönster:
Ottobre Creative workshop 301, storlek 98. Förlängd och med utsällda, lätt rynkade ärmar.

Material:
Ljuslila jersey med prickar från Jofotex. Stryka-på-bambi från Glada Grodan.
Sämsta:
Ja, allt krångel med coverpron (dock självförvållat). Att det ljuslila tyget försvann illa kvickt eftersom jag var tvungen att skära till nya kantband hela tiden. Och att jag vet att trycket inte håller sådär superbra i tvätten. Men jag kunde inte låta bli att stryka på det ändå... :)

Bästa:
Att Elsa var med mig i syrummet! Jag hoppas att hon blir glad över den när hon kommer hem från förskolan.

Välsignade unge som bara travar in på sin avdelning efter sju veckors ledighet, börjar åka rutschbana för glatta livet och högt och tydligt säger: Hejdå Mamma!

3 kommentarer:

od Andulky sa...

Så fint!!
Visst är det kul när de intresserar sig för sömnaden, så man får lite extra tid :-)!

Jonna sa...

Härligt att ni inte behövde en nygammal inskolning efter semestern:)

Och härligt att Elsa är stor nog för syrummet nu. Ingrid är i en hopplös ålder, ska bara sitta mitt på allt jag håller på med (vilket inte är så bra när man klipper till allt på golvet/behöver ett bord nu!) och vill absolut sitta i knät när man syr men kan inte hålla fingrarna i styr utan trycker på knapparna så jag får olika sömmar hela tiden...

Slow-Eva sa...

Vad härligt att det funkade bra med återkomsten till förskolan! Och vilken fin tröja! Jag önskar att min lilla (stora) också skulle vilja vara med mig när jag syr men det har hon inte mycket ro till ;)När jag var hemma med henne hängde hon dock i bärsjalen på magen när jag sydde! :)