måndag 31 december 2012

Bonnapyjamas

I november hade Liandlo fri frakt under några dagar, jag skulle beställa en Ottobretidning och kunde inte låta bli att köpa en meter av Ohlssons bonnagård. När jag väl fick hem tyget blev jag lite besviken. Mönstret var så stort och färgerna inte som jag hade föreställt mig. 

Jag sålde av en halvmeter till finaste Lisa på stickcaféet, och så sydde jag en mössa som såldes på marknad. Tanken var att det resterande tyget skulle bli en pyjamas till Erik, och tänk, det gick precis att få ut!

Nu när tyget har blivit ett plagg så tycker jag att det har vuxit otroligt mycket! För ett tag sen, när utbudet av trikåtyger var mindre, kändes det som att det var knappt ett nytt tyg hann lanseras innan man såg det uppsytt i allehanda modeller och storlekar. Då var det lättare att få en uppfattning om man faktiskt skulle tycka om tyget som plagg. Men jag föredrar såklart att det är som idag: stort utbud av trikåtyger och utrymme för lite egen smak.

Min första tanke var, inte helt otippat, att välja röda kantband, men till slut blev det bruna, och det är jag riktigt nöjd med. Mönstret, som är från Ottobre 1/2011 är riktigt bra. Tidigare har jag rundat halsen precis som när man gör ett snabbsprund. Nu följde jag mönstret. förutom att jag minskade halsringningen en aning. Först kantade jag de två framstyckena, sedan halsen. Jag vek halsringningens sömnsmåner till baksidan och stickade ner så nära kanten jag kunde. Sen var det bara att sätta dit tryckknappen utan att det blev tjockt och knöligt.


Jag gillar verkligen den här sneda knappslån, och knappar i avvikande färg blir så dekorativt! Nu förstörde jag en hel del knappar på vägen, eftersom jag bara satte i den färgade kappan i tången och glömde hondelen. Hur var det nu - inte sätta i tryckknappar när man är trött va?

10 kommentarer:

Syserine sa...

Superfin! Satt och tittade på liandlo tyger i går, jag vill ha allt... Gott nytt år!

od Andulky sa...

Så himla fin!!
Gott nytt år!

Ullen sa...

Så snygg!!

Ullen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ullen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Krimskrams sa...

Så härlig! Känner igen dilemmat att sätta knappar när man är för trött, men det är ju det sista man vill göra för att få plagget klart när man redan suttit uppe och sytt alldeles för länge!

Pysselpralinen sa...

Fint fint fint! :-) Den snygga julbodyn med hjärtana tycker jag också var helt underbar! :-)

Karin sa...

Sonen ÄLSKAR sin bonngårdsmössa! Han har tillbringat mycket tid framför hallspegeln för att titta på "solen i pannan", traktorn och alla djuren. Ibland är det mycket roligare att göra djurläten än att gå till förskolan!

Pyssellycka sa...

Det blev en jättefin jamas, verkligen fint med det bruna till. Och precis... Inte sätta i knappar när man är trött... Den fällan har man ju gått i några gånger!

Kakelpanna sa...

Vilken fin pyjamas! Roligt att se det här tyget som plagg och superfint med det bruna till!